За словами директора департаменту фінансів облдержадміністрації Миколи Копачевського, вперше за роки незалежності в обласному бюджеті мають місце видатки на забезпечення харчуванням учнів 5-11 класів усіх без виключень загальноосвітніх шкіл Вінниччини. Дані видатки передбачені у загальній сумі 23 млн.грн.

Обласний бюджет на 2014 рік сформований на показниках дохідної та видаткової частини, які є реальними для виконання та в яких прогнозується перспектива розвитку.

Видатків капітального характеру (без врахування капітальних видатків за рахунок власних надходжень бюджетних установ) при формуванні бюджету заплановано на 11,1 млн.грн. або на 53,9% більше, ніж у 2013 році.

При формуванні Державного бюджету України на 2014 рік на соціально-економічний розвиток Вінниччини передбачено 50 млн. 860 тис.грн. зазначені кошти спрямовуються на 16 місцевих бюджетів області з них: 4 бюджети міст обласного значення та 12 районних бюджетів.

Середній ріст видатків в галузях соціально-культурної сфери області складає 9,8%, в той час коли видатки на заробітну плату зростають 6,3%. Перевищення показника зростання загального обсягу видатків над відсотком зростання видатків на заробітну плату створює можливість спрямування додаткового фінансового ресурсу на соціально-культурні послуги, що надаються населенню соціально-культурними закладами.

Обсяг субвенцій з державного бюджету на соціальний захист населення області зріс на 17%, або на 320 млн.грн.

Також в прикінцевих положенням Закону України «Про Державний бюджет України на 2014» зазначено, що за підсумками І півріччя 2014 року Кабінет Міністрів України має внести пропозиції щодо підвищення соціальних стандартів та їх фінансового забезпечення.



Переглядів: 3804
Поширень: 0