За обсягами виробництва продовольчих товарів народного споживання Вінницька область займає третє місце в Україні. Таку інформацію подає прес-служба Вінницької облдержадміністрації. Основою промислового сектору області, за їхніми даними, складають 330 підприємств. В структурі промисловості переважає харчова промисловість (53,3%) та енергетика (27,1%).

Розвиток промислового потенціалу області пов\'язаний зі сприятливим інвестиційним кліматом Вінниччини а також її зручним «транзитним» розташуванням, переконані в ОДА.

Прикладом інвестиційної привабливості регіону в облдержадміністрації називають спорудження в Ладижині величезної птахофабрики, проектною потужністю 440 тисяч тон м’яса птиці на рік. Компанія ВАТ «Миронівський хлібопродукт» (ТМ «Наша ряба») інвестувала в будівництво 1,5 мільярди доларів США. Перша черга комплексу введена в 2012 році. Запущено олійноекстракційний, комбікормовий заводи та елеватор. У 2014 році планується до пуску друга лінія виробництва – на 110 тисяч тонн курятини. У 2015 році птахокомплекс почне працювати на повну потужність. Реалізація проекту передбачає створення близько 10 тисяч нових робочих місць.


Переглядів: 2918
Поширень: 0