А ще показав громаді недобросовісних землеробів, які користуючись багатствами подільської землі, не сплачують за це належні платежі. До того ж, використовують силу незареєстрованих найманих працівників.

Так, у ході проведення операції „Урожай-2014” фахівцям ГУ Міндоходів у Вінницькій області вдалося виявити півтори тисячі найманих громадян, які працювали без оформлення належним чином трудових договорів або угод та інших документів. Ці робітники були позбавлені соціальних гарантій та захисту. Разом із тим ще й не отримували необхідних відрахувань на майбутні пенсійні рахунки. Деякі з бізнесменів у звітності вказували суму зарплати найманих робітників, на рівні нижчому максимально дозволеної норми. Відтак, разом із конкретними нелегалами, втратив 27,3 млн. грн. податку з доходів фізичних осіб плюс 68,3 млн. грн. єдиного внеску і бюджет.

На аграрній Вінниччині простягаються сотні гектарів земельних угідь. Тут у гарячу пору не вщухає робота: від ранку до заходу сонця гуде техніка та працюють люди. Нині у нашій області налічується 2911 сільськогосподарських підприємств. Проте, лише частина їх власників, усвідомлюючи обов’язок перед державою, офіційно зареєстрували свою діяльність. Тож працівники ГУ Міндоходів у надалі триматимуть на особливому контролі дотримання норм податкового законодавства підприємцями-аграріями. Особливу увагу, при цьому, звертатимуть на легальність роботи найманих осіб.



Переглядів: 3318
Поширень: 0