Головне управління ДФС у Вінницькій області нагадує, що відповідно до Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України" від 31.07.2014 року № 1621-VII з 1 січня 2015 року в Україні запроваджується система електронного адміністрування ПДВ, яка стане системним рішенням для контролю нарахування, сплати і відшкодування ПДВ, ліквідації "податкових ям" та схем махінацій. 

Система електронного адміністрування податку на додану вартість буде забезпечувати автоматичний облік у розрізі платників податків сум ПДВ. Платникам ПДВ буде автоматично відкрито рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ на підставі інформаційних реєстрів органів Державної фіскальної служби, в яких буде зазначена назва платника, код ЄДРПОУ та індивідуальний податковий номер.

Всі податкові накладні будуть складатись виключно в електронному вигляді та реєструватись в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) незалежно від розміру податку в одній податковій накладній.

З 1 січня 2015 року в ЄРПН можна буде зареєструвати лише таку податкову накладну, сума ПДВ в якій, тобто величина податкового зобов\'язання постачальника, не перевищуватиме певну суму - "ліміт реєстрації". Це сума, що розраховуватиметься автоматично конкретно для кожного платника податку на додану вартість у системі електронного адміністрування ПДВ за встановленою формулою. На рахунки системи електронного адміністрування зараховуватимуться кошти з власного поточного рахунку платника ПДВ.

Запровадження нової системи унеможливить формування фіктивного кредиту та отримання неправомірного відшкодування ПДВ з бюджету, а це, у свою чергу, сприятиме підвищенню рівня надходжень податку до бюджету та суттєвому скороченню обсягу тіньової економіки в країні.



Переглядів: 2950
Поширень: 0