На заході, що пройшов 11 березня, говорили про минулорічні показники надходжень до бюджетів, підсумки роботи за січень-лютий 2015 року, прогнози на найближчі місяці, напрямки діяльності Вінницької митниці, перспективи співпраці між облдержадміністрацією та Вінницькою міською радою.

Керівник обласної фіскальної служби Мирослав Продан розповів присутнім про основні досягнення відомства. Зокрема зазначив, що минулоріч Вінницька область посіла 4 місце в Україні за показниками сум, які вдалося спрямувати до загального фонду державного бюджету. А вже за 2 місяці 2015 року вдалося мобілізувати до державної скарбниці понад 386 мільйонів гривень, до місцевої – більше 366 мільйонів гривень. У березні, за словами посадовця, фіскальна служба Вінниччини повинна зібрати до бюджетів 250 мільйонів гривень. «Я не ставлю завдань притягувати платників до відповідальності, а роблю ставку на проведення роз’яснювальної й упереджувальної роботи. Наразі кількість безпосередніх контактів платників з працівниками фіскальної служби – мінімізована. Дотримуюсь принципу, що чим менший людський фактор, тим менша імовірність корупційного впливу на роботу», − сказав він.

Вінницька область посіла 4 місце в Україні по показникам надходжень до загального фонду держбюджету

Також Мирослав Продан проінформував як відобразяться зміни податкового законодавства на показниках надходжень до бюджетів. До прикладу, від акцизного податку місцева казна збагатіє приблизно на 120 мільйонів гривень, податок на нерухомість додатково поповнить казну на 15 мільйонів, податок на прибуток на 31 мільйон гривен.

На засіданні колегії присутнім презентували новий інформаційний ресурс – напрацювання обласної фіскальної служби спільно із Кадровою і Громадською радами. Це сайт на якому з’являтиметься найсвіжіша й найактуальніша інформація, що стосується податкового і митного законодавства. Де у простій формі подані роз’яснення і є можливість отримати консультації фахівців.

Вінницька область посіла 4 місце в Україні по показникам надходжень до загального фонду держбюджету

Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій, який долучився до спілкування зазначив, що йому до вподоби нестандартний інноваційний підхід у формуванні роботи колегії. «Власне на це сьогодні чекає від фіскальної служби і президент, і уряд, і платники», − зазначив він. Озвучені цифри – 30% зростання надходжень до державного бюджету, за словами губернатора, вселяють оптимізм.

Вінницька область посіла 4 місце в Україні по показникам надходжень до загального фонду держбюджету

Начальник Вінницької митниці ДФС Олександр Савчук розповів про вектори діяльності відомства і також проінформував про обсяги операцій, які були проведені митниками минулоріч і з початку 2015 року.

Вінницька область посіла 4 місце в Україні по показникам надходжень до загального фонду держбюджету

В. о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов зазначив, що наразі між міською радою та фіскальною службою налагоджена робота і в подальшому потрібно працювати у ще тіснішому руслі.



Переглядів: 766
Поширень: 0