Також митники пропустили понад 33, 5 тис. транспортних засобів і 59 тис. тонн вантажів.

У лютому збільшилась активність суб’єктів ЗЕД, які перебувають на обліку Вінницької митниці на 16 %. Наразі зафіксовано 1630 громадян, які проводять операції з товарами.  На 10% збільшилась кількість оформлення митних декларацій. За результатами здійснення зовнішньоекономічної діяльності за лютий 2015 року сальдо зовнішньої торгівлі товарами є позитивним − 23,7 млн.$ (у минулому році − 15,58 млн.$). Обсяги експортних операцій склали 42,67 млн. доларів США (69% від загального товарообігу), імпортних – майже 19 млн. доларів США.

Лідером, серед країн світу, з якими суб`єкти господарської діяльності проводили зовнішньоекономічні операції, залишається Польща (17% загального товарообігу). Майже 93% вартісних обсягів статистичного експорту у лютому забезпечили 4 товарні угрупування: продовольчі товари та продукція сільського господарства – 68%; деревина та целюлозно-паперові вироби – 12,8%; продукція хімічної промисловості – 6,8%; текстиль, текстильні вироби, взуття – 5% вартісних обсягів експорту.

Майже 90% надходжень податків при імпорті забезпечили 4 галузеві угрупування: продукція хімічної промисловості − 34%; продовольчі товари та продукція сільського господарства – 23,8%; машини, устаткування та транспорт – 21,5%; деревина та целюлозно-паперові вироби – 10,2 % сплачених податків.

Очільник Вінницької митниці Олександр Савчук на засіданні колегії ГУ ДФС у Вінницькій області повідомив, що наразі велика частина зусиль митників спрямована на відпрацювання підприємств, що здійснюють зовнішньоекономічні операції з компаніями країн, що мають офшорний статус і на відпрацювання вітчизняних ризикових підприємств. У цій та інших частинах налагоджена взаємодія з обласною фіскальною службою. 



Переглядів: 2931
Поширень: 0