Більш ніж півмільйона гривень надійшло до бюджету держави від чотирьох суб’єктів господарської діяльності на Вінниччині внаслідок застосування процедури податкового компромісу. Посадові особи усіх чотирьох товариств із обмеженою відповідальністю підозрювалися в умисному ухиленні від сплати податків, інформація щодо скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ст. 212 Кримінального кодексу України, була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Уникнути кримінальної відповідальності дозволив податковий компроміс, – своєрідна амністія для бізнесу – відповідно до якої сплата до бюджету 5% нарахованих податкових зобов’язань звільняє від фінансової, адміністративної та кримінальної відповідальності за заниження податкових зобов’язань з податків на прибуток та додану вартість.

Податковий компроміс передбачений Законом України від 25.12.14 р. №63-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України…» і діє протягом 90 днів – з 17 січня до 17 квітня 2015 року. Протягом цього періоду платник має сплатити 5% від суми податкових зобов\'язань. При цьому інші 95% вважаються погашеними, а штрафні санкції та пеня не нараховуватимуться. Відповідні доповнення внесені до Кримінального та до Кримінального процесуального кодексів України, що дозволяє закрити кримінальне провадження при досягненні податкового компромісу і таким чином звільнити особу від кримінальної відповідальності.   



Переглядів: 2489
Поширень: 0