Для порівняння минулоріч за аналогічний період надходження складали 305 мільйонів гривень. Найбільші надходження до бюджету забезпечили товари, призначені для сільськогосподарського виробництва: продукти, що використовуються для годівлі тварин, яйця птахів, мінеральні добрива, гербіциди, а також транспортні засоби та листи для облицювання.

За словами начальника Вінницької митниці Олександра Савчука, майже по всіх показниках, що характеризують зовнішньоекономічну діяльність на території нашої області, спостерігається спад. Так, кількість оформлених вантажів, порівняно з минулим роком, зменшилась на 23 %, загальний товарообіг зменшився на   14 %, кількість пропущених через митний кордон України громадян зменшилась на 12 %. Однак, транспортних засобів пропущено на 17 % більше. Основні країни - партнери суб’єктів господарювання Вінниччини - Польща (12% загального товарообігу), Росія (12% загального товарообігу), Німеччина (10% загального товарообігу) та Білорусь (8% загального товарообігу).

Як і минулоріч експорт переважає над імпортом, і складає 65% вартісних та понад 75 % вагових обсягів товарообігу. В структурі експорту більшу частину вартісних обсягів складають продукти харчування, що виробляються на території області (курятина, олія та відходи, отримані під час її виробництва), а також столярні вироби. За ваговими обсягами лідерами серед експортованих товарів є щебінь, шрот, каолін.

«Для забезпечення стабільного і ритмічного надходження податків до держбюджету митниця постійно здійснює контроль за достовірністю та повнотою декларування. Внаслідок цієї роботи з початку року додатково перераховано біля 24 млн. грн. за рахунок коригування митної вартості, 3 млн. грн. − за рахунок проведеної класифікаційної роботи, 409 тис. грн. − внаслідок контролю за визначенням країни походження товарів», − зазначає Олександр Савчук. Посадовець також зазначає, що результати роботи митниці досягаються у тісній співпраці з сумлінними платниками податків і в протидії порушникам митного законодавства.



Переглядів: 3284
Поширень: 0