Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує, що Кабінет Міністрів України постановою від 30.12.2015р. №1177 "Про внесення змін до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість" виклав у новій редакції Порядок електронного адміністрування податку на додану вартість, який визначає механізм відкриття та закриття рахунків у системі електронного адміністрування ПДВ, особливості складення податкових накладних та розрахунків коригування кількісних і вартісних показників до податкових накладних у такій системі, а також механізм проведення розрахунків з бюджетом з використанням зазначених рахунків.

Зокрема, передбачено, що електронний рахунок відкривається платнику податку Казначейством автоматично на безоплатній основі.

Платникам податку - суб'єктам спеціального режиму оподаткування додатково Казначейством автоматично на безоплатній основі відкриваються:

  • електронні рахунки, призначені для перерахування коштів до державного бюджету та на спеціальні рахунки, для здійснення операцій з постачання/надання сільськогосподарських товарів/послуг (крім зернових і технічних культур та продукції тваринництва, визначених п. 209.19 ст. 209 Податкового кодексу);
  • електронні рахунки, призначені для перерахування коштів до державного бюджету та на спеціальні рахунки, для здійснення операцій з постачання зернових та технічних культур, визначених п. 209.19 ст. 209 Кодексу;
  • електронні рахунки, призначені для перерахування коштів до державного бюджету та на їх спеціальні рахунки, для здійснення операцій з постачання продукції тваринництва, визначеної п. 209.19 ст. 209 Кодексу.

Платникам податку - сільськогосподарським підприємствам, які відповідають п. 209.18 ст. 209 Кодексу, додаткові електронні рахунки не відкриваються.

Зміни набрали чинності з 12 січня 2016 року – дня опублікування постанови в газеті «Урядовий кур’єр».



Переглядів: 2216
Поширень: 0