За два місяці поточного року надходження плати за землю від платників Вінницького краю склали майже 82 млн. грн. Близько 85 відсотків або понад 69,5 млн. грн. – внесок юридичних осіб. Решту, більш ніж 12,4 млн. грн., сплатили фізичні особи.

За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського цьогоріч продовжується позитивна динаміка зростання доходів місцевих громад регіону з плати за землю у порівнянні з січнем-лютим 2015 року майже на 21,4 млн. грн. або на 35,3 відсотка.

Наразі плата за землю посідає третє місце за обсягами надходжень до місцевих бюджетів області, поступаючись тільки податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку. За січень-лютий 2016 року на неї припадає понад 14,4 відсотки у загальній сумі надходжень до місцевих скарбниць.

На переконання очільника фіскальної служби Вінниччини ріст надходжень, насамперед, є свідченням сумлінності платників податків – власників землі та землекористувачів регіону, а також злагодженості зусиль владних структур, органів місцевого самоврядування та фіскальної служби на місцях.   



Переглядів: 2551
Поширень: 0