З початку року, відколи запроваджено проведення електронних торгів на Вінниччині,  економія коштів обласного бюджету склала майже 7,5 млн.грн. Про це повідомили сьогодні, 12 липня на  прес-конференції щодо запровадження в області електронної системи публічних закупівель ProZorro.

«Система публічних закупівель ProZorro дає можливість доцільно використовувати державні кошти та кошти місцевих бюджетів. Але в той же час вона потребує постійних напрацювань, адже головною проблемою сьогодні залишається – надання якісних послуг, тобто вартість повинна відповідати якості товару», - повідомив  директор Департаменту фінансів ОДА Микола Копачевський.

Завдяки системі електронних закупівель обласний бюджет зекономив майже 7,5 млн.грн.

За словами першого заступника  директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Надії Насіковської, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 13.11.2015 р. №703 (зі змінами) в області запроваджено проведення електронних торгів, починаючи від 3,0 тис.грн. за рахунок коштів обласного бюджету. «Завдяки проведенню електронних торгів з початку року, економія коштів обласного бюджету склала майже 7,5 млн грн, що становить 17% від запланованих на закупівлю бюджетних коштів. Найбільший відсоток економії коштів — у закладів охорони здоров’я та соціального призначення, який становить 22,0%», - повідомила посадовець.

Завдяки системі електронних закупівель обласний бюджет зекономив майже 7,5 млн.грн.

За словами Надії Насіковської, Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації на постійній основі здійснює моніторинг стану запровадження в області системи електронних закупівель Prozorro.



Переглядів: 2441
Поширень: 0