Головне управління ДФС у Вінницькій області нагадує правила обчислення та сплати акцизного податку при переобладнанні ввезених вантажних транспортних засобів у легкові автомобілі.

Насамперед, платником акцизного податку є власник ввезеного на митну територію України вантажного транспортного засобу, що переобладнується у легковий автомобіль, з якого справляється акцизний податок.

Датою виникнення податкових зобов'язань у разі здійснення переобладнання вантажного транспортного засобу у легковий автомобіль є дата видачі документа про відповідність переобладнаного автомобіля вимогам безпеки дорожнього руху.

Термін сплати - не пізніше дати подання документів до органу внутрішніх справ України для реєстрації або перереєстрації такого транспортного засобу.

Акцизний податок з операції з переобладнання вантажного транспортного засобу, який відповідає товарній позиції 8704 згідно з УКТЗЕД, у легковий автомобіль, що відповідає товарній позиції 8703 згідно з УКТЗЕД, обраховується за ставками, визначеними у підпункті 215.3.5 1 пункту 215.3 статті 215 Кодексу, розмір яких залежить від коду продукції згідно з УКТ ЗЕД, робочого об'єму циліндрів двигуна та терміну експлуатації (нові транспортні засоби або ті, що використовувались не більш як/понад п'ять років).

Оскільки ставка акцизного податку встановлена у євро, розрахунок суми податку здійснюється за офіційним курсом гривні до курсу євро, встановленим Національним банком України, що діє на перший день кварталу, в якому видається документ про відповідність переобладнаного автомобіля вимогам безпеки дорожнього руху.



Переглядів: 2232
Поширень: 0