Днями, керівництво Вінницької митниці ДФС, а саме її очільник  Валентин Калашніков та його перший заступник Ігор Путишин, провели робочу зустріч на підприємстві ПАТ „ВОЛОДАРКА” з її директором Михайлом Касьяненком з проблемних питань здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, та шляхів їх вирішення.

Чому саме тут відбувалось спілкування пояснив Валентин Калашніков: „Наразі підприємство, є серед лідерів зовнішньоекономічної діяльності регіону. Воно займається виробництвом та реалізацією верхнього чоловічого одягу: костюмів, курток, пальто, брюк тощо. Надає робочі місця 862 вінничанам. Тільки протягом 2016 року підприємство оформило 393 митні декларації ІМ-51(ЕА) загальною сумою близько 10 мільйонів євро на ввезення сировини для переробки і виготовлення своєї продукції”.

Посадовець додав, що підприємство має торгівельні представництва в таких містах як Київ, Тернопіль, Одеса, Суми. Натомість закордонними партнерами  ПАТ „ВОЛОДАРКА” є фірми з Німеччини – „Хуго Босс”, „Баслер” та „Аубі”, з Румунії – „Форменс”, з Польщі – „Бош”.

Під час зустрічі були оглянуті потужності та технології виробництва підприємства. У ході спілкування Михайло Касьяненко зауважив, що всі митні оформлення вантажів підприємства на Вінницькій митниці здійснюються за попередніми деклараціями типу «ЕА», без пред’явлення їх підрозділам ДФС. Це  дозволяє суттєво скоротити час доставки вантажу на підприємство, тобто безпосередньо до виробництва.

У свою чергу Ігор Путишин зазначив, що у зв’язку із збільшенням потужностей підприємтва, зростанням кількості замовлень, керівництво митниці, у разі звернення за попередньою заявою підприємства, буде сприяти у проведенні митного оформлення товарів як позаробочим часом, так і у вихідні та святкові дні.

Підсумовуючи спілкування, очільник митниці Валентин Калашніков відзначив, що у службі готові до  змін та новацій і такі конструктивні зустрічі сприяють цьому, дають можливість почути пропозиції підприємств імпортерів та експортерів, які митниця готова реалізовувати задля створення більш комфортних умов ведення зовнішньоекономічної діяльності. 



Переглядів: 2993
Поширень: 0