Тільки упродовж листопада за результатами роботи, проведеної працівниками Вінницької митниці ДФС, виявлено та припинено 4 факти порушення митних правил під час здійснення експорту лісо- та пиломатеріалів. Про це у ході зустрічі з суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності повідомив її очільник Валентин Калашніков. Вартість вилучених предметів правопорушень становить близько 200 тис. грн. За виявленими фактами на даний час триває провадження у справах.

Посадовець наголошує, що Вінницькою митницею ДФС на постійній основі, в межах визначеної компетенції, вживаються заходи, спрямовані на виявлення, протидію та попередження фактів незаконного експорту лісо- та пиломатеріалів за межі митної території України.

Загалом, з початку року Вінницькою митницею ДФС за результатами виявлених порушень під час вивезення лісо- та пиломатеріалів направлено 2 повідомлення про вчинені кримінальні правопорушення, які внесені прокуратурою м. Вінниці до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Крім того, митницею складено 10 протоколів про порушенням митних правил – недекларування або приховування від митного декларування, за ст.ст. 472, 483 МК України. Загальна вартість предметів правопорушень складає 1,6 млн. грн.

Зауважимо, за результатами розгляду 6 справ про порушення митних правил судом вже винесено рішення про накладення штрафу у розмірі 1,4 млн. грн. та конфіскації предметів порушень.



Переглядів: 2638
Поширень: 0