Якщо ви вважаєте за доцільне перейти з І кварталу 2017 року на спрощену систему оподаткування, то поспішіть подати відповідну заяву до підрозділів державної фіскальної служби, нагадують в ГУ ДФС у Вінницькій області. Адже останнім днем, коли це можна буде зробити, є 16 грудня 2016 року. 

Законодавча норма, що визначає такий перехід, передбачена п.п. 298.1.4 ст. 298 та п. 299.3 ст. 299 Податкового кодексу України. Відтак, суб'єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.

Утім, перехід на спрощену систему оподаткування може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб'єктом господарювання було дотримано вимоги, встановлені в п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу (щодо критеріїв умов застосування єдиного податку). Окрім того, здійснити перехід на спрощену систему оподаткування можна тільки один раз протягом календарного року.

Додамо, наразі на Вінниччині вже нараховується понад 40 тисяч платників єдиного податку.



Переглядів: 2437
Поширень: 0