Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує про те, що з 5 квітня 2017 року надходження в іноземній валюті із-за кордону на користь юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців, іноземних представництв (крім офіційних представництв), на рахунки, відкриті в уповноважених банках для ведення спільної діяльності без створення юридичної особи, а також надходжень в іноземній валюті на рахунки резидентів, відкриті за межами України на підставі індивідуальних ліцензій Національного банку України, підлягають обов'язковому продажу на міжбанківському валютному ринку України, у тому числі безпосередньо Національному банку України, у розмірі 50 відсотків (було – 65%).

Значно зріс рівень операцій з продажу готівкової іноземної валюти або банківських металів одній особі в один робочий день, у межах одного банку чи фінансової установи, який відтепер обмежено сумою у еквіваленті 150 000 гривень ( було – 12 000 грн.).

Вказані зміни внесені постановою Правління Національного банку України від 04.04.2017 р. №30 до Постанови  НБУ від 13.12.2016р.  № 410 "Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках України".

Розрахунки за операціями з експорту та імпорту товарів, передбачені в статтях 1 та 2 Закону України "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті", як і раніше, здійснюються у строк, що не перевищує 120 календарних днів.



Переглядів: 2206
Поширень: 0