Понад 600 заходів з початку 2017 року проведено для запобігання та протидії корупції в структурних підрозділах ГУ ДФС у Вінницькій області та Вінницької митниці ДФС. Про це інформує управління внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС у Вінницькій області ГУ ДФС у Вінницькій області (далі – УВБ).

Зокрема, за цей час було проведено 547 профілактично-попереджувальних заходів. Окрім того, співробітниками зазначеного управління проведено 61 службову перевірку та розслідування. Інформація підтвердилась в 49 випадках з них.

Відтак, протягом січня-жовтня 2017 року до правоохоронних органів направлено матеріали 24 перевірок для прийняття рішення, згідно чинного законодавства. За результатами розгляду матеріалів УВБ,  направлених у грудні 2016 – жовтні 2017 року, органами прокуратури Вінницької області в січні-жовтні поточного року зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 16 кримінальних проваджень. Матеріали 1 кримінального провадження з обвинувальним актом направлено до суду.

Окрім того, протягом звітного періоду за матеріалами УВБ складено 5 протоколів про вчинення адміністративного правопорушення пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена частиною першою статті 1726 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

А для всіх небайдужих нагадаємо, що в УВБ працює цілодобова лінія телефону „довіри” (0432) 66-02-05. Подзвонивши за цим номером, можна повідомити про будь-які корупційні прояви з боку працівників органів ДФС у Вінницькій області та Вінницької митниці ДФС.

Крім того, з метою реалізації антикорупційного проекту Державної фіскальної служби України, діє сервіс «Пульс» 0-800-501-007. Тут приймають інформацію від суб’єктів господарювання та громадян щодо неправомірних дій або бездіяльності працівників структурних підрозділів та територіальних органів ДФС, проблем, які виникають під час здійснення митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України, а також щодо упередження контрабанди.  



Переглядів: 2307
Поширень: 0