Ці кошти були сплачені власниками землі та землекористувачами Вінниччини до місцевих бюджетів області впродовж січня-листопада 2017 року, та майже на 115,7 млн.грн. перевищили надходження аналогічного періоду минулого року. Про це під час наради за підсумками січня-листопада 2017 року повідомив начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський.

За його словами земельний податок наразі замикає трійку лідерів бюджетоформуючих платежів місцевих бюджетів, поступаючись за розміром податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку.

Із загальної суми коштів, сплачених за землю, внесок юридичних осіб – підприємств, установ та організацій наближається до позначки 544,4 млн. грн. Щодо громадян, то їхні платежі за користування землею є дещо меншими і за звітний період становлять 144,0 млн.грн.

Користуючись нагодою Руслан Осмоловський звернув увагу присутніх керівників на недотримання окремими суб’єктами господарювання вимог Податкового кодексу України в частині своєчасності подання податкової звітності з плати за землю, при наявності об’єктів оподаткування, правильності розрахунку податкових зобов’язань з цієї плати, що призводить до недоотримання місцевими бюджетами значних коштів.

Окрім того нагадав, що статтею 141 Земельного Кодексу України визначено підстави припинення права користування земельною ділянкою. Зокрема, однією із них є систематична несплата земельного податку або орендної плати. В зв’язку з чим, доручив представникам фіскальної служби на місцях проінформувати орендодавців земель державної і комунальної власності, надавши їм переліки боржників з плати за землю з пропозиціями щодо розірвання договорів оренди землі та припинення права користування земельними ділянками.

Підсумовуючи цю тему, очільник фіскальної служби Вінниччини зауважив, що, тісна співпраця з органами місцевого самоврядування та виконавчої влади в частині своєчасності отримання інформації про об’єкти оподаткування,  встановлені ставки по платі за землю,  надані податкові пільги та вжиття заходів, відповідно до вимог Податкового кодексу України із залучення до оподаткування таких суб’єктів господарювання - забезпечить повноту надходжень цієї плати до місцевих бюджетів області.



Переглядів: 1583
Поширень: 0