Активізація відпрацювання тіньового ринку підакцизних товарів суттєво збільшила обсяги вилучення з незаконного обігу такої продукції. З початку цього року співробітниками податкової міліції Головного управління ДФС у Вінницькій області, в тому числі спільно з іншими правоохоронними органами вилучено нелегальних підакцизних товарів на загальну суму 1,37 млн. грн., в тому числі майже на півмільйона гривень фальсифікованих алкогольних напоїв, і майже на 160 тис. грн. тютюнових виробів.

Слід відзначити, що майже вся алкогольна продукція готувалася для реалізації під виглядом елітних алкогольних напоїв іноземних брендів, і не виключено, що могла би потрапити на святкові столи. Наслідки вживання такої продукції для життя і здоров’я споживачів передбачити складно, оскільки продукція мала явні ознаки підроблення.

Менш ніж за місяць на Вінниччині  з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму 1,4 млн. грн.

Вилучення незаконної продукції відбулися в рамках загальнодержавних операцій «Акциз-2018» та «Рубіж-2018», метою яких є активізація заходів із протидії правопорушенням у сфері виробництва та обігу підакцизних товарів, очищення ринку підакцизних товарів від фальсифікованої, незаконно виготовленої і переміщеної через митний кордон України підакцизної продукції, збільшення надходжень акцизного податку до бюджету



Переглядів: 1961
Поширень: 0