За перших два місяці деклараційної кампанії 2910 мешканців Вінниччини подали декларацію про отримані, минулого 2017 року, доходи. Загалом вони прозвітували про 235 мільйонів 850,5 тисяч гривень, отриманих доходів. Про це під час спілкування з журналістами повідомив начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський.

Посадовець зауважує, що із загальної кількості декларантів, правом на податкову знижку року скористалось 1690 громадян. За результатами розрахунків їм повернуть понад 3,2 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.  

Кількість громадян, які зобов’язані були подати декларацію та вже задекларували доходи за 2017 рік, становить 1220. Серед них найбільше, а саме 499 громадян,  задекларували доходи у вигляді спадщини, 160 громадян – доходи від продажу об’єктів рухомого та нерухомого майна, 107 громадян – доходи від здавання в найм нерухомого майна. Окрім того, 9 наших земляків прозвітували про інвестиційний прибуток, 2 – про отримані за кордоном доходи. Ще 443 громадянина задекларували інші доходи.

Разом ті, хто мав подати декларацію обов’язково, задекларували понад 94,7 мільйонів гривень, отриманих упродовж 2017 року, доходів. В цілому за даними проведених розрахунків вони доплатять більш ніж 4,4 мільйона податку на доходи фізичних осіб та 911,7 тисяч гривень військового збору.

За словами Руслана Осмоловського, активізувались на Вінниччині і мільйонери. Так, впродовж січня таких подало декларації лише троє, то у лютому додалось ще шестеро.

Підсумовуючи результати першої половини цьогорічної деклараційної кампанії, очільник фіскальної служби Вінниччини нагадує мешканцям регіону, що вона триватиме до 1 травня 2018 року. У цей час Центри обслуговування платників працюватимуть у зручному для декларантів режимі – з подовженим робочим днем та у вихідні.



Переглядів: 1778
Поширень: 0