Протягом січня-березня 2018 року вінницькі власники елітних авто перерахували до місцевих бюджетів 1 мільйон 530,1 тисячу гривень транспортного податку. Про це говорить начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський та додає, що значена сума на 162,3 тисячі гривень або на 62,3 відсотка більша від запланованого.

Разом із тим, порівняно з відповідним періодом минулого року сума сплаченого податку зросла на 609,3 тисячі гривень або на 66,2 відсотка.

Посадовець нагадує, що об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень на рік. А зараховується сплачений транспортний податок 100-відсотково до місцевих бюджетів.

Щодо елітних марок авто за які найчастіше фізичні особи – мешканці Вінниччини сплачували транспортний податок, то у цьому переліку Руслан Осмоловський називає MERCEDES-BENZ, AUDI та LAND ROVER RANGE ROVER.


Переглядів: 1925
Поширень: 0