Як інформує начальник Головного управління ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський, упродовж січня-квітня 2018 року платники регіону перерахували до загального та спеціального фондів зведеного бюджету 83 млн 445,6 тис грн ресурсних платежів із позитивною динамікою проти аналогічного періоду минулого року.

За словами посадовця понад дві третини з цієї суми або 56 млн 813 тис грн – це  екологічний податок, який сплачується на відновлення забрудненого природного середовища. Його до загального фонду державного бюджету надійшло 25 млн 556 тис грн, а до спецфонду місцевого бюджету – 31 млн 247,2 тис грн.

Наступними за розмірами серед ресурсних платежів – рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів та рентна плата за спеціальне водокористування, яких за чотири місяці звітного року перераховано 9 млн 964,1 тис грн та 9 млн 529,5 тис грн відповідно.

Поряд із цим рентна плата за користування надрами склала 6 млн 850,1 тис грн, а  рентна плата за користування радіочастотним ресурсом – 228,7 тис грн.

Руслан Осмоловський, підкреслюючи важливість таких бюджетних платежів, додає, що ресурсні платежі в Україні окрім того, що є одним із  джерел дохідної частини бюджетів, використовуються у подальшому для здійснення державою та місцевими громадами природоохоронної та ресурсовідтворювальної діяльності. 



Переглядів: 1416
Поширень: 0