Днями працівники фіскальної служби області підбили підсумки роботи за 4 місяці поточного року. Наразі у активі Вінниччини майже 4 мільярди гривень, сплачених до бюджету податків і зборів та понад 1,7 мільярдів гривень єдиного соціального внеску.

Утім, незважаючи на такі, досить вагомі досягнення та ще й з неабиякою позитивною динамікою проти минулорічного, начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський вбачає ще чимало резервів у роботі служби. Отож окреслив напрямки, які потребують напруженої роботи колективу.

Підсумок 4-х місяців роботи підбили у фіскальній службі Вінниччини

У першу чергу – це взаємодія з представниками органів місцевого самоврядування щодо встановлення оптимальних розмірів ставок місцевих податків та зборів. Адже ті, що прийняті деякими з них, у час нинішньої децентралізації є економічно необґрунтованими та неефективними з точки зору наповнення бюджетів та подальшого якісного розвитку громад.

Підсумок 4-х місяців роботи підбили у фіскальній службі Вінниччини

Інший, не менш важливий, за переконанням очільника вінницьких фіскалів, напрямок, – контрольно-перевірочні заходи. „Не йдеться про збільшення кількості перевірок. Мова іде про підвищення якості  аналітичної роботи. Лише 100 відсоткове виявлення ризиків має слугувати підставою для здійснення подальших контрольно-перевірочних заходів. Адже ризикових операцій, на жаль, ще досить багато. Статистичні дані та аналітика показують, що зменшення податкового навантаження та послаблення контролю з боку влади не стали запорукою виходу бізнесу із тіні. Тож даний напрямок роботи потребує вдосконалення, в тому числі, і на законодавчому рівні”, – акцентував Руслан Осмоловський

Підсумок 4-х місяців роботи підбили у фіскальній службі Вінниччини

Робота ЦОПів, реформування структури та формування кадрового потенціалу та ряд інших робочих моментів – ось невичерпний перелік питань, які серед іншого аналізувались та обговорювались під час наради. Підсумовуючи, Руслан Осмоловський висловив слова подяки колективу за злагоджену роботу і висловив сподівання, що за наслідками першого півріччя колектив також зможе продемонструвати гарні результати з виконання всіх доведених завдань. 



Переглядів: 2118
Поширень: 0