19 квітня у Вінниці працювала команда міжнародних оглядачів з Ради Європи, яка проводить на території України огляд національної молодіжної політики України. До її складу входить сім фахівців з різних країн, які протягом дня зустрілись із представниками закладів і установ, які працюють з молоддю.

Міжнародні оглядачі приїхали в Україну на запрошення уряду. У такий спосіб наша країна зможе отримати міжнародну оцінку з приводу якості реалізації молодіжної політики. Для цього було визначено чотири міста, де працюватимуть експерти. До Вінниці вони приїхали після Києва та Житомира, а після нашого міста їх шлях проляже до Чернігова.

Член Європейського керівного комітету з питань молоді та за сумісництвом голова команди міжнародних оглядачів Енн Ківімае каже, що їх команда хотіла б у Вінниці попрацювати довше, бо зустріли тут людей, які професійно і якісно працюють з дітьми та молоддю. «Ми за той час, який провели у Вінниці, бачили багато ентузіастів, які переймаються щоденним життям молоді, які роблять те, що серце хоче і в той же час те, що корисно. Це одразу видно. І як я вже сьогодні кілька разів сказала, ми б хотіли зупинитись тут на тиждень і довго з усіма спілкуватись», – говорить Енн Ківімае.

За результатом проведення в Україні огляду буде підготовлено міжнародну доповідь щодо національної молодіжної політики України

Напрацювання за результатами проведення огляду в Україні будуть узагальнені Радою Європи та Державною службою молоді та спорту України і надіслані країнам-членам Ради Європи та всім зацікавленим установам та організаціям.

«Маючи оцінку міжнародного огляду ми зможемо будувати якісні національні програми, – зазначив Вінницький міський голова Володимир Гройсман під час зустрічі з експертами. – У Вінниці ми знайшли шляхи комунікації з молодими людьми. У нас є ряд дорадчих органів, які допомагають нам обговорювати ті чи інші рішення в рамках міста. Головне для нас те, що ми приймаємо рішення, враховуючи думку молоді».



Переглядів: 3719
Поширень: 0