Як ми вже повідомляли сьогодні, Вінницьке ТТУ вперше власними силами повністю відновило тролейбус.

Вінницький тролейбус

Над першим модернізованим тролейбусом робота кипіла 40 днів. Начальник тролейбусного депо Микола Антонюк каже, що в подальшому модернізація буде відбуватись швидше, бо вже є досвід і необхідні знання. «Цей тролейбус був розібраний до основи, і вже наші спеціалісти збирали його по-новому, - розповідає Микола Антонюк. – В цьому тролейбусі замінено все: внутрішня і зовнішня обшивка, всі запчастини і деталі, відремонтовано мотор і ходову, в салоні встановлено нові сидіння, є опалення. Тролейбус також обладнано сучасною інформаційною системою – такою, як у швейцарських трамваях». Днями оновлений тролейбус вийде на маршрут, після чого планується розпочати повне оновлення наступного. Загалом в тролейбусному депо є можливість модернізовувати два-три тролейбуси щомісяця – були б кошти, а працівників вистачає.

Свій варіант зміни зовнішнього вигляду тролейбусів запропонував також вінницький художник Олександр Нікітюк. Його ідея полягає у тому, щоб зробити із звичайного тролейбусу витвір мистецтва – зовні і з середини його розмалювати. На кузові він планує зобразити частину Венеції із персонажами венеціанських маскарадів. Малюнок буде і в салоні. Таким чином вулицями Вінниці буде їздити «венеціанський» тролейбус.

Венеціанський тролейбус

«У мене виникла ідея реалізувати проект «Живий транспорт», і мені було запропоновано розробити ескізи для тролейбусу, – розповідає Олександр Нікітюк. – «Венеціанський тролейбус» – це буде перша ластівка. А чому саме венеціанський? Тому, що Венеція і Вінниця співзвучні. Якщо проект знайде підтримку – цілком можливо, що містом їздитимуть й інші «тролейбуси-міста». Таким чином, Вінниця стане першим містом України, яке матиме мобільну арт-галерею». Олександр Нікітюк додає, що ідея проекту полягала в тому, щоб з одного боку – популяризувати громадський транспорт, з іншого – популяризувати мистецтво.

Венеціанський тролейбус

Перший модернізований тролейбус і ескізи «венеціанського» тролейбусу та початок роботи над цим проектом побачив Вінницький міський голова Володимир Гройсман. Мер Вінниці зазначив, що модернізація тролейбусного парку – це оптимальний варіант для ТТУ, адже за ціною одного нового тролейбусу можна відреставрувати майже десять старих. «Ми вважаємо, що це вірний шлях, який співпадає з нашим можливостями, - говорить Володимир Гройсман. – Насправді потрібен тільки час. Якщо ми вийдемо на 20-25 тролейбусів в рік, то ми розуміємо, що через чотири роки ми повністю оновимо тролейбусний парк із терміном використання 10 років».

ТТУ незабаром планує одягнути усіх водіїв громадського транспорту у спеціальну форму із символікою міста та трамвайно-тролейбусного управління

Також ТТУ незабаром планує одягнути усіх водіїв громадського транспорту у спеціальну форму із символікою міста та трамвайно-тролейбусного управління. Вона буде синьо-блакитного кольору і двох видів (в залежності від сезону).



Переглядів: 14449
Поширень: 0