До десятки, крім нашого міста, потрапили Донецьк, Одеса, Харків, Дніпропетровськ, Львів, Запоріжжя, Полтава, Сімферополь та Севастополь. Загалом в рейтинг увійшло 32 українських міста, за виключенням Києва.

Оглядачі та експерти журнала оцінювали міста за п\'ятьма показниками: людському капіталу, купівельній спроможності громадян, інвестиційному клімату, економічній стійкості, а також інфраструктурі та комфорту.

Можна по-різному ставитись до такого результату. З одного боку десяте місце у такому списку - більш, ніж престижне. З іншого - по багатьом показникам Вінниця явно випереджає такі міста як, наприклад, Львів, чи Полтава. То чому ж вони вище?

Безперечне одне, журналісти Forbes професійно підійшли до створення самого рейтингу. На етапі його підготовки вони використовували не лише статистичні дані та вузькопрофільні оцінки економістів. Задля об\'єктивності інформація збиралась з якомога ширшого кола експертів.

Зокрема, мені довелось особисто поспілкуватись із оглядачем журнала «Forbes Украина» Борисом Давиденко ще на етапі підготовки рейтинга. Питань було не багато, але вони передбачали досить розлогі відповіді. Судіть самі.

У телефонній розмові оглядач Forbes цікавився:

  • які у Вінниці основні проблеми;
  • з ким варто задружитись бізнесмену, який планує інвестувати у місто;
  • хто найбільший роботодавець у Вінниці;
  • якими були найголовніші події минулого року для міста.

Протягом півгодинної бесіди мені вдалось в тій чи іншій мірі відповісти на кожне з цих питань. При цьому більшість відповідей характеризували Вінницю як місто з позитивним інвестиційним потенціалом.
А як би Ви відповіли на такі питання Forbes?



Переглядів: 6408
Поширень: 0