Цьогоріч програма роботи пришкільних таборів значно відрізняється від попередніх і включає в себе ряд заходів, яких раніше не було. Такою новацією стали й інтелектуальні ігри, за результатами яких школярі отримують можливість поїхати на екскурсію до одного з цікавих місць України.

14 червня діти з пришкільних таборів боролись за поїздку до Умані в чемпіонаті з інтелектуальних ігор «Що? Де? Коли?».

Брати участь у грі мали право учні 4-х класів, котрі відпочивають у пришкільних таборах міста. За право бути першими змагалася 21 команда. Учасникам було запропоновано спортивний варіант гри: на роздуми виділялася одна хвилина, яка відраховувалася на секундомірі, та додавалося десять додаткових секунд. За цей час діти мали змогу написати варіант відповіді на спеціальних картках та передати картки журі, яке оцінювало кожну вірну та чітко сформульовану відповідь в один бал.

Учасники інтелектуальної гри мали відповісти на 24 питання, які орієнтовані на загальний розвиток та уміння дітей логічно мислити. Час від часу складні та «закручені» запитання, суть яких зрозуміла була не одразу, змушували ніяковіти навіть вожатих, котрі перебували у постійній напрузі, вболіваючи кожен за свій загін. Проте дітлахи розгадували логічні загадки з легкістю й радісно викрикували після кожної вірної відповіді.

Головними призами І чемпіонату міста з інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?» серед пришкільних таборів була поїздка до Софієвського парку в Умані, яку вибороли три команди, котрі зайняли призових місця.

І місце за активну гру та 16 правильних відповідей отримала команда загальноосвітньої школи №15. ІІ місце за 14 правильних відповідей дісталося команді школи №13. ІІІ місце за 13 вірних відповідей вибороли діти ЗОШ №22.



Переглядів: 5024
Поширень: 0