За словами керівника відділу контролю за виробництвом будівельних матеріалів, виробів і конструкцій, будівництвом автомобільних доріг та ринкового нагляду Держархівбудінспекції Віктора Собко Набережна та Фонтан ROSHEN стали переможцями у номінації «інженерні споруди та об’єкти транспортної інфраструктури». По цій категорії на конкурс було подано 8 об’єктів, зокрема, окрім вінницького об’єкту, ще аеропорт м. Сімферополь, автомобільні дороги, транспортні розв’язки, Митницькі переходи. Загалом участь у конкурсі взяли 58 об’єктів з 21 регіону України в 9 номінаціях.

Склад журі з провідних науковців, архітекторів, будівельників очолив заступник міністра міністерства регіонального розвитку і будівництва та ЖКГ України Дмитро Ісаєнко.

Під час розгляду робіт до уваги брались вартісні показники, актуальність, якість виконання, архітектурна виразність, технологічні новинки, актуальність та соціальне значення для регіону.

«Приємно, що нашу роботу та наші зусилля відзначили на державному рівні. Ця найвища державна нагорода говорить про те, що Набережну та Фонтан ROSHEN можна вважати брендом не лише Вінниччини, а й України», - сказав керівник вінницької кондитерської фабрики ROSHEN Олександр Білик.

За перші місця переможці конкурсу отримали дипломи першого ступеню, а замовники - пам’ятні коштовні призи. Об’єкти, які журі визнали кращими, експонуватимуться на виставці у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та в офіційних виданнях і сайтах Мінрегіону та Держархбудінспекції України.

Довідка:

Найбільший у Європі світломузичний Фонтан із єдиною у світі системою занурення під воду та реконструйована Набережна «ROSHEN» були відкриті 4 вересня 2011 року. Під час реконструкції Набережної «ROSHEN» було проведено розширення нижнього та верхнього променадів з 15845 до 16493 кв м. Проведено розчищення русел річок Вінничка та Південний Буг, а також аванкамери насосної станції. На території ділянок двох скверів влаштовано пішохідні доріжки, встановлено дитячий майданчик з спеціальним антитравмовим покриттям. Для забезпечення зручних зв’язків між прогулянковою алеєю та територією, що знаходиться нижче рівня верхнього променаду влаштовано різноманітні типи сходинкових маршів, а також пандуси для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Після реалізації проекту відбулася стабілізація берегової лінії, відновлення та розширення акваторії. Відновлення нижнього променаду надало можливість поліпшення умов відпочинку біля води. «Фонтан» розташований в руслі річки Південний Буг й має довжину 140 метрів і висоту струменя до 60 м. Встановлення світломузичного фонтану, з можливістю відео проектування, найбільшого в Європі, надає можливість отримати незабутні емоційні враження від світло-відео-музичних шоу.

Цей соціально-культурний та інфраструктурний проект було повністю реалізовано за рахунок інвестиції Фонду Петра Порошенка. Загальна вартість проекту Набережної і Фонтану ROSHEN перевищує 70 млн. гривень.

В 2012 році Благодійний Фонд Петра Порошенка й кондитерська корпорація ROSHEN вклали в Набережну й Фонтан ROSHEN додатково 6,5 мільйонів гривень. За ці кошти була проведена модернізація Фонтану ROSHEN, яка містила в собі встановлення трьох додаткових лазерних систем, які дозволяють значно збільшити кількість спец ефектів, таким чином розширити репертуар і зробити програму вінницького Фонтану набагато різноманітнішою. Були прокладені додаткові кабельні системи; встановлено акустичні системи й допоміжні системи звуку, що посилює якість і сприйняття самої шоу-програми фонтану ROSHEN. Також, Фондом Петра Порошенка було продовжено роботу з реконструкції Набережної ROSHEN. Придбано й встановлено нову систему зрошення газонів, проведено благоустрій Набережної та майже завершено її озеленення.



Переглядів: 17585
Поширень: 0