Ідея створення Центру позашкільної освіти «Школа успіху» з’явилась на одному з засідань Ради з питань розвитку освіти. Майже півроку це питання вивчалось і обговорювалось спільно із освітянами. Коли стало зрозуміло, що і діти, і вчителі зацікавленні в організації такого виду додаткових освітніх послуг, було прийнято рішення офіційно створити заклад, який зможе очолити таку роботу.

Центром позашкільної освіти «Школа успіху» буде надавати платні послуги, які на сьогоднішній день надають окремі вчителі (підготовка дошкільнят до школи, підготовка до іспитів, додаткові заняття з різних предметів тощо). Займатись діти будуть у невеликих групах (дошкілля і початкові класи – до 15 дітей, старша та середня школа – до 6 дітей). Такий вид додаткових занять для батьків буде обходитись дешевше, ніж сплачувати за індивідуальні заняття з репетиторами.

Адміністрація центру буде знаходитись на базі ЗОШ №16. А заняття проводитимуться в усіх школах. Вчителі, які будуть працювати у центрі «Школа успіху», повинні мати високий рівень кваліфікації і пройти конкурс. Це будуть вчителі-методисти або вчителі вищої категорії.

Результати їхньої роботи будуть періодично оцінюватись. Облік навчальних досягнень учнів протягом навчального року буде здійснюватись у журналах. Додатково буде проводитись незалежне оцінювання для визначення якості роботи вчителів. Вчителі, учні яких будуть показувати гарні результати, отримуватимуть додаткові премії.

«Центр «Школа успіху» - це ідея, яку ми хочемо реалізувати цього року в рамках нашої стратегії розвитку освіти, - говорить міський голова Володимир Гройсман. – Ми хочемо створити абсолютно офіційний, сертифікований і якісний центр репетиторства, в якому буде зручно працювати вчителям і навчатись дітям».
 



Переглядів: 4084
Поширень: 0