Почався новий робочий день, нові заявки. В кімнаті раз у раз звучить телефонний дзвінок. Гарний жіночий голос без устанку відповідає клієнтам. Водії «Служби перевезення людей на візках» зрання виїхали по своїх маршрутах. З самого ранку до пізньо вечора. Колись сьогоднішня діюча Служба була просто мрією за чашкою чаю в колі друзів. Але ж мрії так і залишаються мріями без наших спроб для їх здійснення.

Служба перевезення людей на візках

Ініціативна група людей на візках з Громадської організації «Гармонія» вирішили здійснювати свої мрії поступово, буде важко проте ми перші хто має потурбуватись про наш добробут. Ось як вони вирішили і почали роботу над проектом-програмою «Створення служби перевезень людей на візках». Було списано багато паперу, проведено чисельні бесіди в намаганні пояснити такі прості для них бажання в вільному пересуванні, але не зовсім зрозумілі на той час оточуючим.

Спочатку в 2006 році ГО «Гармонія» спільно з Вінницькою міською радою в особі ВМЦССССДМ виграли обласний конкурс «Розвиток територіальних громад», ПП Вітович В. М. придбав підйомник та було переобладнано машину для зручності перевезення людей на візках.

І служба запрацювала.

Служба перевезення людей на візках

Такі прості слова і скільки проведеної роботи за ними стоїть. Це був пілотний проект, який підтримав Міський голова Володимир Гройсман. Наразі Служба безперебійно працює шість років й фінансується за рахунок міського бюджету та благодійної допомоги меценатів, грантів Спочатку перевозили людей на візках першочергово до навчальних закладів, вокзалів. Кількість заявок зростала, тому виникла потреба в розширені Служби. Виграли кошти на машину у всеукраїнському конкурсі фонду з підтримки розвитку місцевого самоврядування. І звичайно подарунки меценатів збільшили кількість спеціалізованих машин обладнаних підйомниками.

«Служба перевезення людей на візках» виконує понад 50 індивідуальних заявок на день по перевезенню, здавалось б не так багато, проте для кожного з клієнтів машина «Служби перевезення» єдиний спосіб пересування містом.

Служба перевезення людей на візках

Але наскільки це цікавий проект та чудовий досвід для нашого сучасного міста по впровадженню інноваційних методів надання послуг для вразливих категорій. Багато представників громадських організацій та владних структур з інших міст просять поділитись досвідом у втіленні подібних проектів. «Служба перевезення людей на візках» стала не просто одним із видів послуг, а ще й приводом для гордості, що тільки в нашому місті так інтенсивно діє подібна служба і цілковито підтримується владою міста.

А ще тільки у нашому місті Вінниці при «Службі перевезення людей на візках» діє «Служба супроводу людей з ОФМ», яка дає можливість людині з проблемами зору потрапити у визначене місце, людині на візку допомога у супроводі та піднятті сходами.

Ці соціальні програми – є результатом тісної взаємодії громади, влади та бізнесу.



Переглядів: 5093
Поширень: 0