Десятого листопада, четвертого дня на "Вінницьких днях моди сезону осінь-зима 2012-2013”, у торговельному центрі “Шок” свої колекції презентували шість дизайнерів і весільний салон “Вінея”.

Відкрили суботній день показ дитячих святкових моделей від “Вінеї”, які були виконані у пастельних тонах.

Першим дизайнером, яка презентувала колекцію жіночого і чоловічого одягу “Моя нота”, стала Світлана Теренчук. Її моделі декорувались у техніці NunoFelting -валяння.

За словами майстра, назва колекції походить від сприйняття світу, як музики. “Кожного дня у людини окремий настрій, - говорить Світлана Теренчук. - Тому колекція - це певний настрій на певному моєму етапі життя”.

Модель Олександра Очеретного

Найбільше глядачів прийшло подивитись новинки чотирьох дизайнерів: Марини Ярославської, Олени Соколової і Олени Сергєєвої (Дизайн-майстерня “DESS”), Олександра Очеретного.

Олександр Очеретний

Колекції трьох вінницьких дизайнерів, у тому числі і Марини Ярославської, завітав подивитись заступник директора концертоно-виставкової зали Одеського морпорту, засновник фестивалю “Модний Look” (UFW)” Роман Топілов. До слова, саме дві моделі пошиті у Марини Ярославської він носить.

- Мені було цікаво, як організований показ. Я радий з того, що у Вінниці такі події користуються підтримкою міської влади. У нас такого, для прикладу, немає. Хоч я буваю у вашому місті раз на два чи три роки, проте, за останній період тут багато позитивних змін. Щодо виробництва одягу, то у цьому плані Вінниця — одна із провідних міст України, - поділився враженнями Роман Топілов.

Свою колекцію із 36 моделей верхнього жіночого і чоловічого одягу у цьому сезоні Марина назвала “Алігатор”. Майже шість місяців вона виношувала ідею і за три місяці разом із командою - пошила. З-поміж матеріалів, які використала дизайнер для пошиву - хутро норки, шиншили, стриженого бобра, каракуль свакара, шкіра крокодила, анаконди, пітона, куранга — піщаної змії, яку не вирощують у розплідниках, шкіра броненосця.

Цього разу найбільше уваги Марина Ярославська приділила математично точному крою і геометричним формам у принтах і текстурі шкіри.

- Шкіра алігатора, чи крокодила відрізняється чіткою геометрією. Це одна з найдорожчих шкір рептилій і яку найбільше цінують. У різних племенах крокодил — тотем, у храмах Єгипту крокодилу поклоняються, як божеству, - говорить дизайнер. - Ми десь ще намагаємось зрозуміти математичні закони життя. Як дизайнер, я намагаюсь зрозуміти точність, математику, лінію пропорцій. Шкіра крокодила мене змушує замислитись над зміною сезонів, дат, над людськими стосунками, у яких теж є математика. У житті нам доводиться вибирати “Так” чи “Ні”, а це теж математика. Іншого варіанту не буває. Тому за цими законами виживають ті види і особини, які чітко відповідають схемі побудові усього світу. Мої клієнти, як правило, серйозні бізнесмени і гарні математики. Вони завжди дотримуються слова, у них не буває вагань. Я вважаю, що алігатор не хижацька тварина, він просто захищає себе і свою територію.

Дві Олени, Соколова і Сергєєва, які представляють дизайн-майстерню “DESS”, підготували для “Вінницьких днів моди сезону осінь-зима 2012-2013” колекцію із понад 40-ка комплектів “Посвячення”. Моделі були виконані із таких матеріалів, як вовна, трикотаж, шкіра, замша, жаккард. Строгі силуети з довгими лініями декорувались вставками — вишивкою чи розписом орнаменту епохи Відродження, які створювали імітацію старовинного розпису, де домінував хрест. У кольоровій гамі колекції переважали темно червоний, зелений, синій, бронза і тьмяного золотий. Завершувала показ модель у золотому платті оздобленою вишитою інтерпретацією хреста.

- Дівчина несла білу королевську лілію — це символ Ренесансу, символ невинності, душевної чистоти, розповідає одна з Олен. - На створення колекції надихнула цьогорічна поїздка до Чорногорії, атмосфера країни, епоха Ренесанс. Ми присвячуємо колекцію людині енергійній, яка, думаю, відійде від своєї меркантильності, почне думати про моральні принципи, душу.

Як поділилась враженнями від колекції дизайн-майстерні “DESS” вінницька художниця по текстилю Ірина Шостак-Орлова, їй образи сподобались.

- Багато сучасного, але, як на мене, не всі моделі практичні, бо ритм життя нав’язує інші силуети, - розповідає жінка. - В той же час вони жіночні, тому що багато приталених речей, крій підкреслює фігури. Прекрасний декор, чудово, що дизайнери відштовхнулись від високого. Відчувається професійність.

“Красота в противоречиях” - так назвав свою колекцію із 60 моделей Олександр Очеретний. Для створення її він використовував тканини, які виготовили у Італії і Франції: вовну, оксамит, мереживо. Кольорова гама - тьмяна із додаванням натуральних яскравих відтінків. У колекції переважали м’які форми і довгі спідниці.

Модель Олександра Очеретного

- Хотілось показати максимум комфорту, щоб жінка, якщо навіть і не має вузької талі, відчувала себе жіночною, особливою, - ділиться Олександр Очеретний. - Основна ідея — донести до вінничан те, що робиться на перших подіумах світу. Колекція виконана за мотивами епохи Бароко.

Модель Олександра Очеретного

За словами вінницької художниці Валентини Колтановської, яка на показ Олександра Очеретного потрапила вперше, вона була дуже задоволена побаченим, половину моделей вона хотіла б приміряти.

- Прийшла на показ не просто подивитись, а перш за усе надихнутись, - розповідає Валентина. - Враження від показу — чудові, бо моделей було достатньо, скучати не довелось.

Модель Андре Тана

Завершив суботній день “Вінницьких днів моди сезону осінь-зима 2012-2013” показ другої лінії жіночого одягу Андре Тана.



Переглядів: 14250
Поширень: 0