Віктор Янукович відвідав завод з виробництва пелетів ТОВ «Він-пелета»

За повідомленням прес-служби Президента України глава держави оглянув першу виробничу лінію заводу та ознайомився з сучасним обладнанням і новітніми технологіями виробництва пелетів.

Віктор Янукович відвідав завод з виробництва пелетів ТОВ «Він-пелета»

Під час відвідання підприємства Віктор Янукович наголосив на необхідності створення в Україні умов для виробництва альтернативних видів палива і використання їх, зокрема в житлово-комунальній сфері.

Віктор Янукович відвідав завод з виробництва пелетів ТОВ «Він-пелета»

Як розповів Олексій Тимофєєв, генеральний директор компанії «Смарт-енерджі», яка є одним з інвесторів заводу, потужність підприємства становить 150 тисяч тонн готової продукції. На заводі створено повний технологічний цикл від заготівлі сировини до випуску готової продукції.

Він також зазначив, що в перспективі заплановано будівництво 20 таких заводів в Україні та розвиток мережі котелень.

ДОВІДКА

Товариство з обмеженою відповідальністю «Він-пелета» створене у 2009 році. Основним напрямком діяльності компанії є виробництво біопалива в Україні. До 2020 року планується будівництво та експлуатація 20 заводів загальною потужністю понад 2,5-3 млн тонн готової продукції на рік, що еквівалентно заміщенню 1,5 млрд куб. м природного газу.

Будівництво та комплектацію виробничим обладнанням заводу у смт. Турбів буде здійснено у дві черги. Реалізація першої черги розпочалася наприкінці 2010 року, пробні пуски першої виробничої лінії були здійснені в жовтні 2012 року. Другу чергу планується завершити у 2014 році.



Переглядів: 19317
Поширень: 0