У роботі колегії взяли участь заступники начальника Управління, керівники підрозділів, галузевих служб, начальники райвідділів та їх заступники.

Віктор Русин

Засідання відкрив начальник УМВС України у Вінницькій області Віктор Русин, який у вступному слові коротко довів основі вимоги в роботі, озвучені Міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченко на міністерській колегії.

Зокрема, йшлося про одне з ключових завдань для органів внутрішніх справ - протидію корупції та хабарництву, розкрадання бюджетних коштів. На колегії були детально розглянуті результати проведення такої роботи та окреслено комплекс заходів по виявленню і профілактиці таких правопорушень.

Начальник обласної міліції ще раз нагадав колегам та усім присутнім про основний критерій оцінки роботи міліції – рівень безпеки та довіра людей, який є орієнтиром абсолютно у всіх сферах міліцейської діяльності.

Вінницька міліція за результатами роботи посіла друге місце в Україні

На його думку, без докорінної зміни ставлення громадян до правоохоронців неможливо здійснити якісні зміни в боротьбі зі злочинністю. Активна підтримка суспільства вкрай необхідна органам внутрішніх справ. В свою чергу кожен працівник міліції своїм реагуванням на звернення громадян формує повагу людей до міліції в цілому.

Генерал-майор міліції Віктор Русин подякував усім присутнім за вагомі позитивні зрушення в роботі вінницької міліції. Адже за результатами діяльності у першому кварталі цього року вінницькі правоохоронці посідають друге місце в Україні після запорізьких колег.

З початку року органами внутрішніх справ області зареєстровано 27,8 тисяч заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, з яких понад 9 тисяч з ознаками кримінального правопорушення.

1,5 тисячі кримінальних проваджень були розслідувані та направлені до суду.

З початку року працівники міліції розшукали 70 осіб, які переховувалися від слідства та суду, знайдено 30 безвісти зниклих осіб.

Працівниками міліції викрито 283 кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, з незаконного обігу вилучено близько 20 кг наркотичних засобів, ліквідовано 33 наркопритони та 1 нарколабораторію.

Притягуються до кримінальної відповідальності члени двох злочинних угруповань, члени яких скоїли 8 кримінальних правопорушень на території області, 5 з яких тяжкі та особливо тяжкі. Затримано 8 осіб, які вчинили кримінальні правопорушення у складі організованих груп.

Виявлено 89 кримінальних правопорушень, пов’язаних з привласненням, розтратою майна або заволодінням ним, зловживаючи службовим становищем, Викрито 167 кримінальних правопорушень, пов’язаних з використанням бюджетних коштів, з яких 46 – пов’язані з коштами, призначеними на виконання державних цільових програм.

Вінницька міліція за результатами роботи посіла друге місце в Україні

В ході колегії начальником УМВС була дана принципова оцінка діяльності усіх керівників міськрайорганів та служб управління, вказано на недоліки в роботі та негайне їх усунення.

Головний міліціонер області наголосив на необхідності вдосконалення рівня професійної підготовки кожного міліціонера. Крім цього, він зазначив, що принципово та жорстко реагуватиме на всі випадки порушення законодавства і вимог службової дисципліни.

Під час своїх виступів керівники органів та підрозділів УМВС доповіли про проведену роботу з розкриття та розслідування найбільш суспільно небезпечних злочинних проявів, забезпечення правопорядку, громадської безпеки і належної профілактики правопорушень у області.

Підсумовуючи роботу засідання, Віктор Русин поставив підлеглим конкретні завдання, спрямовані на підвищення ефективності протидії правопорушенням у області.



Переглядів: 6721
Поширень: 0