Як зазначив Сергій Татусяк, підготовка до форуму у Вишкові тривала з жовтня минулого року. У ході перемовин Торгово-промислових палат України і Польщі було обрано формат проведення на рівні територіальної громади.

У цьому полягала його особливість. Адже Україна і Польща проводять багато економічних форумів на державному рівні, на рівні воєводств і областей. А от безпосередньо рівень міста, при чому, малого міста (30 тисяч населення) – це вперше, – зауважив С.Татусяк.

Це було для вінничан дуже важливо, оскільки в області триває робота над «Стратегією регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року». На прикладі Вишкова учасники вінницької делегації ознайомилися із системою управління міським господарством, роботою місцевого бізнесу, особливостями співпраці влади і підприємців.

Сергій Татусяк

Важливо, що в рамках форуму влада створила умови для встановлення контактів між бізнесменами. Зокрема, польська сторона зацікавлена торгівлею готовими товарами, сільськогосподарською продукцією – зерном, борошном та виробами з нього. Організатори форуму зізналися, що не очікували такої зацікавленості Вінниччиною з боку бізнесменів Мазовії, – прокоментував голова облради.

Максим Боровський зауважив, що подібні форуми – це чудові «майданчики» для пошуку інвестицій і залучення їх у регіон.

На форумі ми хотіли донести до учасників два головні елементи. Перший – це продемонструвати потенціал Вінницької області, і другий – дати розуміння польському бізнесу і владі, що ми формуємо сприятливе інвестиційне середовище, – сказав перший заступник голови ОДА.

Наразі облдержадміністрація пропагує три основних «площадки», які є цікавими для іноземного інвестора і перспективними власне для самої Вінниччини. Це – аеропорт «Вінниця», курортна зона міста Хмільник і будівництво сміттєпереробного заводу.

До речі, щодо аеропорту, – в рамках I Регіонального економічного форуму відбувся черговий раунд переговорів з Маршалком Мазовецького воєводства Адамом Струзіком щодо відкриття авіарейсу «Вінниця-Варшава». Позиція пана Маршалка – маршруту бути на 100 відсотків, і сторони готові його запустити з 15 липня. Наразі ведуться перемовини щодо компанії, яка здійснюватиме перевезення.



Переглядів: 4804
Поширень: 0