Відповідне доручення підписане Главою держави «з метою відзначення вагомих творчих досягнень у справі театрального мистецтва та увічнення пам’яті видатного українського митця Богдана Ступки».

Відомі та шановані на Вінниччині театрали й видатні культурні діячі області схвально відгукнулися про ініціативу Президента України.

Михайло Аугуст, актор Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки, лауреат театральної премії «Київська пектораль», друг сім\'ї Богдана Ступки:

«Богдан Ступка – це зірка першорядної величини – виняткова геніальна особистість, актор, котрий став легендарним при житті і таким буде навічно закарбований на скрижалях вітчизняної культури. Я абсолютно погоджуюся і однозначно підтримую позицію Президента України щодо встановлення премії. Це буде премія імені великого Майстра сучасності, що був яскравим прикладом того, яким має бути справжній актор, громадянин, батько. Ця людина зробила дуже багато для розвитку українського мистецтва і становлення сучасного театру. Це справжній патріот своєї улюбленої справи. в нього є багато чому повчитися і що передати наступному поколінню. Нехай ця премія дістанеться тим, кому вдасться хоч на крок наблизилася до великої людини.

Я переконаний, що для кожного актора нашої країни буде досить престижно отримати таку премію, адже це не креативна премія, а премія, яку потрібно заслужити. Сам Богдан Ступка часто говорив «Я на своє ім’я досить плідно працював усе життя, мені з неба нічого не впало». І особисто мені, як людині, яка безпосередньо знала Ступку і була з ним в теплих дружніх стосунках, надзвичайно приємно його визнання і шана.

Переконаний, що заснування премії – це лише початок вшанування імені Богдана Ступки, Людини з великої літери, впевнений, що його іменем ще будуть називати вулиці, сквери, площі великих міст. Нехай же й інші прагнуть досягти такої ж високої майстерності, доведуть, що вміють служити українському мистецтву і українському народові так, як це робив Богдан Сильвестрович Ступка.»

Віталій Селезньов, Народний артист України, художній керівник Вінницького академічного музично-драматичного театру імені М. Садовського:

«Це прекрасна ініціатива, Богдан Сильвестрович заслуговує, щоб його ім’я увіковічнили таким чином. Я переконаний, що заснування цієї премії сприятиме популяризації і розвитку театрального мистецтва в Україні, стане своєрідним стимулом для акторів, насамперед молодих, для творчого зростання та підвищення акторської майстерності».

Валерій Прус, Народний артист України, актор Віницького академічного музично-драматичного театру ім. М. К. Садовського:

«Богдан Ступка був видатною фігурою сучасності, самобутній, унікальний український актор, його геніальні творчі роботи як у театрі, так і в кіно, говорять самі за себе. Неперевершені сценічні образи у виконанні Богдана Ступки назавжди залишаться в історії театру. Постать Богдана Ступки заслуговує на те, аби її увіковічнили таким чином. Тим більше, якщо буде заохочення для представників театрального мистецтва у вигляді Державної премії України імені Богдана Ступки, то це надзвичайно приємно!»

Лідія Бєлозьорова,Народна артистка України, акторка Віницького академічного музично-драматичного театру ім. М. К. Садовського:

«Я знала Богдана Ступку, коли він був ще хлопчиком. Ми разом грали у драмтеатрі ім.Марії Заньковецької. А до цього разом вчилися в інституті, тільки я – на акторському, а він – на театрознавчому факультеті. Ми були хорошими друзями. Я вважаю, що це надзвичайно потрібно – про Богдана Ступку як видатного митця сказала вся історія театру. Я можу про нього сказати дуже багато хорошого. Це великий актор, надзвичайний трудоголік, він зі своїми однодумцями підняв Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка до театральних висот».

Анатолій Вольський, Заслужений артист України, актор Віницького академічного музично-драматичного театру ім. М. К. Садовського:

«Я підтримую ідею заснування цієї премії, але в цьому питанні слід відділяти політику від мистецтва. Мистецтво – це завжди набагато ширше, ніж політика. Богдан Ступка – видатна людина, унікально талановита, таких одиниці в усьому світі. З сином Богдана Сильвестровича Остапом ми разом навчалися. Якщо буде заснована премія імені Богдана Ступки – я буду безмежно щасливий!»
Таїсія Славінська, Заслужена артистка України, режисер-постановник Віницького академічного музично-драматичного театру ім. М. К. Садовського:
«Знала Богдана Сильвестровича з юності. Я закінчила театральну студію при Національному академічному театрі ім. І.Франка. Безумовно, я підтримую заснування премії. Нехай нагороджують достойних, талановитих акторів та інших працівників театру, щоб геніальне ім’я Богдана Ступки славилося в віках!»

Станіслав Городинський, директор Вінницького училища культури і мистецтв ім. М.Леонтовича:

"Дуже добре, що є такі ініціативи. Богдан Сильвестрович був людиною надзвичайно талановитою, яка силою свого таланту, як магнітом, притягувала до себе. Це дуже правильно, що буде така надихаюча премія для театральних діячів. Підтримую!»

Катерина Висоцька, директор обласного краєзнавчого музею:

«Звичайно, я тільки «за!» Це знакова, непересічна і дуже яскрава особистість. Заснування премії говорить про те, що керівництво держави звертає увагу на культуру, і це не може не радувати. І хай творча молодь намагається здобути цю винагороду на знак шани і поваги до великого митця.»

Ілля Безбах, директор обласного художнього музею:

«Це прекрасно. Я щиро вітаю ініціативу Президента! Богдана Ступку я знав особисто – це людина від Бога, розумна, талановита, з колосальним почуттям гумору і силою духу. Особистість з великої літери. Тож нехай пам’ять про нього залишиться не лише в думках людей, але й буде увічнена у добрій справі. Цілковито підтримую таке починання – чия б це не була ініціатива, Ступка того вартий!»

Анатолій Левицький, директор Вінницької обласної філармонії:

«Премія Богдана Ступки - дуже хороша ідея, тому що це геніальна людина. Професійна премія імені Богдана Ступки – це супер-нагорода. Якщо говорити спортивними термінами, на моє переконання, вона стане «Кубком Кубків» для театралів! Я сподіваюся, що її будуть присуджувати кращим представникам українського театрального мистецтва.»



Переглядів: 4347
Поширень: 0