Проект «Батьківство в радість» було презентовано сьогодні, 18 липня, у Вінницькій міській раді. Його мета – надання психологічної допомоги та соціального супроводу родинам, які усиновили дітей.

«Для дітей, які втратили батьків або позбавлені батьківського піклування, існують декілька форм влаштування, і найкраща з них – це усиновлення: дитина втрачає статус сироти, і між нею та батьками виникають не тільки права, а й обов’язки. Але наше законодавство передбачає навчання батьків-вихователів, прийомних батьків, і жодним документом не передбачене навчання батьків-усиновителів», - зазначила начальник служби у справах дітей Вінницької міської ради Людмила Шафранська. Як наслідок, родини, які побажали усиновити дитину, не завжди до кінця усвідомлюють всю складність та відповідальність такого кроку, а отже неготові вирішувати проблеми, які виникають після усиновлення. Тому і трапляються ситуації, коли усиновлення скасовується.

Вирішити цю проблему і має проект «Батьківство в радість», покликаний допомогти сім’ям, які всиновили дітей. Протягом чотирьох тижнів його реалізовує у Вінниці громадська організація «Паросток» за сприяння Вінницької міської ради та за участю служби у справах дітей. Крім нашого міста, проект діє лише у Дніпропетровську, тож є для України унікальним. А базується він на кращому досвіді країн Західної Європи та США, повідомив психолог, викладач Мічіганського університету Віктор Бурлака. «Ми працюємо із групами по 8-12 родин, і ті, хто активно бере участь у програмі, активно виконує усі наші настанови, вже відчули позитивний результат – і зміни на краще у поведінці дітей, і у зміні клімату в сім’ях», - зазначив він.

Проект «Батьківство в радість» розрахований на сім місяців. Ініціатори проекту сподіваються, що він триватиме і надалі, за державної підтримки.

Батьки-всиновлювачі, у яких виникли проблеми у спілкуванні з дітьми, можуть звертатися за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 50

Контакти: 67-13-73, 67-14-24, (093)757-22-70 Бордюженко Тетяна Аркадіївна



Переглядів: 3989
Поширень: 0