Нову амбулаторію сімейної медицини у Вінниці відкрили сьогодні, п’ятого вересня. Розмістилась вона на першому поверсі будинку, що за адресою вулиця Тарногродського, 37. Наразі у відремонтованих кімнатах Амбулаторії загальної практики сімейної медицини “Центру первинної медико-санітарної допомоги №6” розміщено кабінети прийому пацієнтів, а також службове житло для молодого лікаря, який працюватиме у центрі.

По вулиці Тарногородського відкрили нову амбулаторію

Раніше мешканці мікрорайоні відвідували абсолютно непристосовану амбулаторію, яка знаходиться неподалік по вул. Тарногродського, 39. А щоб відвідати лікаря-спеціаліста чи здати аналізи їздили - до інших лікарень міста.

- Для того, щоб взяти меддовідку, мені доводилось їхати до другої міської лікарні, - розповідає Тетяна Бамбура, що проживає неподалік. - Мені було це накладно. Зараз мені простіше, навіть під час прогулянки з дитиною, я можу взяти документ.

По вулиці Тарногородського відкрили нову амбулаторію

На ремонт кімнат “Центру первинної медико-санітарної допомоги №6” витрачено понад 300 тисяч гривень.

- Люди фактично зможуть отримувати першу невідкладну медичну допомогу 24 години на добу, - говорить мер Вінниці Володимир Гройсман. - Ми вважаємо, що це прогресивно. Такий підхід до обслуговування населення є вірним. Сьогодні таких амбулаторій 11 і заплановано ще три центри. Питання лише за матеріальним ресурсом, над яким ми працюємо і знайдемо рішення у будь-якому випадку.

По вулиці Тарногородського відкрили нову амбулаторію

У амбулаторії працюватиме три лікарі, для порівняння — у старій працювало два, і шість медичних сестер.

- Медпрацівники пройшли навчальні курси, - розповідає сімейний лікар і завідуюча амбулаторії загальної практики сімейної медицини “Центру первинної медико-санітарної допомоги №6” Марина Бевз. - Ми будемо приймати амбулаторних хворих, дітей, здійснювати профілактичні патронажні огляди, щеплення, надавати невідкладну допомогу, проводити роз’яснювальну профілактичну роботу.

По вулиці Тарногородського відкрили нову амбулаторію

У “Центрі первинної медико-санітарної допомоги №6” працюватиме процедурний кабінет, а лікарі зможуть проводити мешканцям мікрорайону профілактичні щеплення. Амбулаторія забезпечена портативним електрокардіграфом, глюкометром, діагностичними тест-системами для лабораторних досліджень, електронними вагами, таблицями для визначення гостроти зору.

Амбулаторія обслуговує 4 637 мешканців Замостя, з яких 3 956 — дорослих, 681 — дитина.

Також мешканці мікрорайону звернулись до очільника міста Володимира Гройсмана з наболівшими питаннями. Зокрема громада скаржилась на те, що у їх районі немає прямого транспорту, і відповідно можливості їздити дітям у гуртки і секції; не освітлюються вулиці, оновлення дитячого майданчика.

У відповідь Володимир Гройсман пообіцяв, що бюрократичне питання із вуличним освітленням вирішать.

- Інфраструктура району покращиться. Наразі ми маємо підтримку уряду, щодо оновлення у місті транспорту. Як тільки почнеться процес оновлення, то кількість транспортних одиниць збільшиться і у районі Тарногродського у тому числі, - повідомив він.



Переглядів: 9372
Поширень: 0