13-15 вересня у м. Вінниці відбувся перший Всеукраїнський танцювальний еко-фестиваль «Ритм Планети». Українські танцювальні колективи вперше об\'єднали свої зусилля заради єдиної мети - звернути увагу громадськості на екологічні проблеми та віднайти шляхи їхнього вирішення.

Ритм Планети

За словами організаторів еко-фестивалю - Жіночого клубу «Жемчужина», екологічна ситуація, що склалася в світі, не залишає ні одну свідому людину байдужою. Зрозуміло, що настав час вирішувати складні екологічні питання для того, щоб запобігти подальшій руйнації природи та виправити помилки кількох поколінь. Тому основною метою, яку переслідують борці за чисте навколишнє середовище, є сформувати колективну думку громадськості щодо збереження природи, а також привернути увагу влади до існуючих екологічних проблем.

Люди мистецтва завжди першими доносили ідеї громадськості через мистецтво. Саме тому активними учасниками заходу стали хореографічні колективи та молоді виконавці. Вони дарували глядачам свої запальні танки та чарівні пісні, які не лишили байдужими жодного, хто прийшов на фестиваль. На фестиваль приїхали близько 40 колективів з різних куточків України. Підтримали ідею екологічності і вокалісти ти циркові артисти. Глядачі насолоджувались танцювальними постановками колективів з Хмельницького, Тернополя, Житомира, Бердичева, Києва, Вінниці та Вінницької області.

Ритм Планети

В рамках фестивалю «Ритм Планети» відбувся круглий стіл на тему: «Взаємодія влади та громадськості у вирішенні екологічних проблем Вінниччини». Активну участь в обговоренні проблем круглого столу взяли керівники декількох департаментів: Крисько В. Г. (Департамент екології та природних ресурсів Вінницької облдержадміністрації), Дубовий Ю. В. (Державна екологічна інспекція у Вінницькій області), Ренгач Ю.С. (Територіальне управління держагенства енергоефективності та енергозбереження) та інші. Крім того, заради обміну навиками до Вінниці завітали відомі екологи з Києва: Ігор Сіренко, заступник голови Національного Екологічного Центру України та представник руху «За затишну землю» Костянтин Палій, який презентував всесвітній екологічний рух «CleanuptheWorld».

Ритм Планети

Під час обговорення було озвучено ряд пропозицій, які будуть опрацьовані членами громадської Ради при Вінницькій облдержадміністрації, а саме:

  • налагодження тісної співпраці громадських організацій та Громадської ради, яка діє при Департаменті екології;
  • проведення уроків лікаря Валерія Щербаня щодо екологічної культури та енергоефективності;
  • внесення змін до законодавчих актів щодо обов’язкових громадських робіт за правопорушення, вчинені в руслі погіршення стану екології;
  • проекту «Вінниця – зона вільна від ГМО» та ін.

«Всі пропозиції, які було озвучено фахівцями під час круглого столу, будуть опрацьовані експертами громадської ради при Вінницькій ОДА. Після цього буде напрацьовано пакет пропозиції облдержадміністрації для втілення їх в життя», - зазначив експерт громадської ради при Вінницькій ОДА Віталій Дорох, який виступив модератором круглого столу.

В ході свята танцювальні колективи, заручившись підтримкою волонтерів та представників громадськості, висадили алею «Зелена Планета» у парку «Дружби народів». А родзинкою заходустала масова театралізована танцювальна постановка під керівництвом тренера проекту «Майданс» Тетяни Шестак.

Ритм Планети

Організатори танцювального еко-фестивалю запевняють, що перший крок на шляху до покращення стану навколишнього середовища вони уже зробили. Все інше ж залежить від влади та громадськості, адже без їхньої підтримки та допомоги не обійтися.

ВОО ЦПП «Лотос» та його відділок Жіночий клуб «Жемчужина» висловлюють велику подяку за допомогу в організації фестивалю Вінницькій міській раді, Вінницькій обласній державній екологічній інспекції, Вінницькому обласному департаменту екології та природних ресурсів, Вінницькому обласному управлінню лісового та мисливського господарства, Вінницькому обласному центру народної творчості, Вінницькому обл.. «Будиноку культури вчителя», Громадській Раді при ОДА, Танцювальної студії «Ніка», ТОВ «Енергоінвест», ЗЕА «Новосвіт», партнерам Козацькому полку ім. І. Богуна, Благодійному фонду «Здорова нація», а такожусімбезпосереднімучасникам заходу, які, незважаючи на погодні умови, танцювали заради збереження нашої Планети!



Переглядів: 4457
Поширень: 0