Куратор Вінницької області відвідала центр професійної реабілітації інвалідів «Поділля», поспілкувалась із журналістами та відкрила Всеукраїнську нараду "Впровадження роботи прозорих офісів у системі соціальної сфери та пенсійного забезпечення України".

Спілкуючись із журналістами, Наталя Королевська окреслила основні завдання, які нині стоять перед Міністерством та його структурами на місцях.

- Маємо створити таку модель надання соціальних послуг, щоб людина в один дотик, в одному місці, за один візит могла вирішити максимальну кількість питань, пов\'язаних із соціальною допомогою і підтримкою, - говорить Наталя Королевська.

При цьому вона звернула увагу на цінність досвіду, який напрацьований у вінницьких "прозорих офісах".

- Той досвід, який напрацьований на Вінниччині, як у пілотному регіоні, дуже корисний і буде впроваджуватись у всій країні, - запевнила Наталя Королевська.

Другий напрямок соціальної роботи, про який згадала київська гостя, стосувався спрощення процедури надання соціальної допомоги та послуг, а також підвищення їх якості.

- Говорячи про спрощення, я маю на увазі, що людина повинна прийти в центр надання послуг і отримати будь-яку допомогу - субсидію, чи пільгу, просто показавши паспорт, - каже Наталя Королевська.

За її словами, до кінця наступного року такий механізм вже діятиме при видачі житлових субсидій, допомозі малозабезпеченим сім\'ям та при народженні дитини.



Переглядів: 4090
Поширень: 0