Історія будівництва цієї лазні почалася ще в 2008 році, коли на розі вул. Смирнова та 1-го пров. Українського ТОВ «Гаразд-Вінниця» почало зводити багатоповерхівку. А в якості інвестиційної складової у проекті була передбачена лазня (раніше на цьому місці розміщувалась колишня міська баня №3). Побудувавши фундамент та почавши кладку стін першого і другого поверхів, інвестор зупинив всі роботи. Світова фінансово-економічна криза тоді боляче вдарила в тому числі і по будівельній галузі - 2008-го відбувся загальний спад будівництва по всій Україні.

муніципальна лазня у Вінниці на Старому місті

Щоб цей проект не залишився довгобудом, міська рада у 2009 році прийняла рішення забрати об’єкт до комунальної власності міста і почала шукати ресурси для продовження будівництва. Незавершене будівництво висотки увійшло до програми «Муніципальне житло м. Вінниці». В результаті на її місці з’явився другий муніципальний будинок на 144 квартири, зданий восени минулого року.

муніципальна лазня у Вінниці на Старому місті

Роботи по будівництву лазні завершували вже у цьому році. Будівельники її зробили «під ключ»: вона має не тільки сучасний ремонт, але й оснащена всім необхідним. Комплекс приміщень лазні, яка є комунальною власністю громади, складається з двох залів (чоловічого та жіночого), душових, є навіть масажний кабінет. Лазня має і власну котельню. Вона також повністю пристосована для людей з обмеженими фізичними можливостями (вхід облаштований пандусом, є спеціальна душова кабіна та кімната особистої гігієни для візочників).

У Вінниці на Старому місті з\'явилася сучасна муніципальна лазня

«Тут немає якихось зайвих речей, все зроблено по-людські і для людей, - каже міський голова Володимир Гройсман. – Всі нові об’єкти, які ми будуємо, робляться, виходячи саме з цього: вінничани мають отримувати якісні послуги. Друга муніципальна лазня, що на Першотравневій, тепер буде працювати у ті дні, коли тут будуть вихідні. Однозначно ті умови, які там є сьогодні, не відповідають нашим вимогам – вона потребує якісного ремонту. І це питання на перспективу. А зараз обидві лазні надаватимуть вінничанам послуги».

Потужність нової муніципальної лазні вдвічі більша ніж на Першотравневій. Якщо тут її послугами можуть одночасно скористатись 62 людини, то на Першотравневій баня може прийняти лише 36 відвідувачів.

муніципальна лазня у Вінниці на Старому місті

Як громадська лазня вона працюватиме по п’ятницях, суботах та неділях. Графік роботи – з 10-ї до 19-ї. При набагато кращих умовах ціна для відвідувачів залишиться такою ж як і у бані на Першотравневій. Для всіх вона складатиме 39 грн. за дві з половиною години. Для тих людей, у кого вдома немає зручностей, діятиме пільговий тариф – 15 грн. При цьому у приватних закладах міста тариф вище щонайменше у півтора рази (55-65 грн. за дві години). В понеділок та четвер лазня на Смирнова працюватиме на замовлення.

муніципальна лазня у Вінниці на Старому місті

Із запуском нової лазні баня на Першотравневій працюватиме по вівторках та середах.



Переглядів: 30579
Поширень: 0