Всеукраїнська науково-практична конференція та тему «Шкільний підручник суспільно-гуманітарного змісту з погляду учителя та громадськості» відбулася 10 жовтня у Вінницькому обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників.

Конференція мала на меті налагодити зворотній зв’язок між авторами підручників, видавничими редакціями та учителями-практиками, батьківською громадськістю.

Учасниками конференції стали науковці та методичні працівники Інституту інноваційних технологій та змісту освіти Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, Педагогічного університету ім. М. Драгоманова, Кіровоградського та Житомирського та Вінницького обласних інститутів післядипломної освіти педагогічних працівників. Основну частину учасників конференції склали педагоги Вінницької області: учителі-практики, керівники районних методичних кабінетів та об’єднань.

Основними питаннями конференції стали: актуальні проблеми сприйняття сучасного підручника суспільно-гуманітарного змісту, критерії якісного підручника з погляду учителя та громадськості, шляхи вдосконалення сучасного підручника суспільно-гуманітарного змісту, роль підручника у пізнанні особливостей функціонування суспільства у минулому та сьогоденні, методичні можливості сучасних підручників у ході роботи на уроці та в самостійній пізнавальній діяльності учнів, підручник як засіб навчання та виховання, відповідність підручника пізнавальним можливостям учнів та здатності осягати світ за морально-етичними та формально-правовими критеріями, взаємовідносини автора, учителя й учня у ході роботи з підручником, підручник як складова навчально-методичного комплекту.



Переглядів: 3959
Поширень: 0