Вінницьку міліцію пересадять на екологічніший транспорт. Це, звісно, не велосипеди, або, тим паче, коні, але компроміс знайшли у автомобілях марки «Тойота Пріус».

Toyota Prius ДАІ

Десять таких автомобілів, дверцята яких прикрашають наклейки про скорочення викидів вуглекислого газу, поповнили автопарк вінницького батальйону патрульної служби міліції.

Віктор Русин вручає ключі від Toyota Prius

Ключі від автомобілів, що відповідають екологічним стандартам Євросоюзу, на День міліції вручив начальник УМВС області Віктор Русин. Правоохоронці обіцяють, що з новими економними іномарками ефективніше охоронятимуть громадський порядок у Вінниці. А щоб патрульні машини бува не збились з маршруту, за ними слідкуватимуть на комп’ютерному моніторі та, в разі чого, скоординують чергові завдяки системам GPS-навігації, якими обладнані патрульні «Тойоти».

Toyota Prius

За словами заступника начальника УМВС Миколи Загорулька, найближчим часом очікують на подальше поповнення парку міліції такими ж автомобілями.

Toyota Prius

Бажання української міліції оновлюватись і переходити на європейські стандарти дає підстави поглянути у бік наших найближчих західних сусідів – поляків. Країна, яку часто наводять у приклад українцям, перебувала двадцять років тому не у кращих за Україну умовах, але провела низку реформ, в тому числі й правоохоронної системи. Це торкнулося і автотранспорту.

Донедавна основною автівкою польських поліцейських був продукт місцевої марки «Полонез».

Польська поліція - автомобіль «Полонез»

У 2009 році ці вже помітно зношені машини відправили на брухт, пересадивши поліцію на сучасні автомобілі марки Kia Ceеd, Alfa Romeo 159, Fiat Bravo, Opel Vectra, Skoda Superb і Octavia, Opel Astra, VW Passat, Nissan Navara і Pathfinder та ін.

Kia Ceed

jeep compassNissan Navara

Польська поліціяПольська поліція

У 2010 році для потреб поліції польський уряд придбав 879 нових автомобілів та 368 мотоциклів загалом на 80 мільйонів злотих (за нинішнім курсом валют це близько 210 мільйонів гривень). У подальшому темпи оновлення рухомого складу зростали, що дозволило сьогодні полякам хвалитися – половина поліцейського автопарку (а це близько 10 тисяч машин) не старша трьох років. Найбільшу перевагу поліціанти віддають авто марки «Kia Ceеd» - понад 4 тисячі одиниць, які використовують на патрулюванні.

Зрозуміло, що порівняння фінансової спроможності польської та української міліції буде не на користь останньої. Як і не стане автомобільне оснащення визначальним фактором ефективності роботи правоохоронців. А все ж, побажаємо нашим міліціонерам, щоб такі подарунки «за євростандартами» надихнули їх працювати за аналогічними принципами.



Переглядів: 14373
Поширень: 0