Незважаючи на те, що пройшло 25 років з часу виведення радянських військ з Афганістану та рани, нанесені війною, мабуть, не заживуть ніколи, адже ті буремні роки і сьогодні дають про себе знати чисельними негараздами, болями та душевними ранами.

Вінниччина готується до відзначення 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан

«Український народ віддає глибоку шану усім без винятку солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам і службовцям, яким судилося пройти через пекло бойових дій в Республіці Афганістан», - підкреслила заступник голови ОДА Любов Спірідонова на засіданні організаційного комітету з підготовки та проведення на Вінниччині у 2014 році Року учасників бойових дій на території інших держав та відзначення 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

Вінниччина внаслідок афганської війни понесла значні втрати. Адже з понад 3-х тисяч наших земляків, що пройшли шалене пекло афганських подій, 168 більше ніколи не переступлять поріг рідної домівки. Майже 200 учасників бойових дій отримали поранення в боях, 116 - повернулися інвалідами.

Вінниччина готується до відзначення 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан

14 лютого відбудеться вручення учасникам бойових дій на території інших держав обласної відзнаки - Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради та урочистості з нагоди 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан що відбудуться в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М.Садовського. Цього ж дня пройде і прийом голови облдержадміністрації та керівника обласної ради.

15 лютого відбудеться Мітинг-реквієм біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, які загинули в Афганістані, що в Центральному парку культури і відпочинку.



Переглядів: 4119
Поширень: 0