Для забезпечення безпеки та прав вінничан сьогодні у місті було створено громадське формування «Цілодобова варта». Для роз’яснення мети створення такого добровільного об’єднання та його завдань міський голова Володимир Гройсман зустрівся із журналістами: «Всі ми є свідками і учасниками того, що відбувається в країні. Я думаю, що всіх нас турбує, як громадян країни, що буде далі і ми бачимо по прикладу інших міст, що сьогодні вже мають місце сутички, захоплення зброї, випадки мародерства, утиски громадян щодо висловлювання громадянської позиції. Тому вчора ввечері нами було прийнято рішення про необхідність створення громадського формування, учасники якого у мирний спосіб при необхідності будуть здійснювати патрулювання, вирішенням конфліктних питань, будуть зустрічатися та спілкуватися з людьми, забезпечувати охорону громадського порядку. Я переконаний, що 99 % вінничан хочуть змін, але хочуть, щоб вони відбулися абсолютно у мирний спосіб. На сьогодні є дуже важливим не допустити жодних проявів насильства у місті».

Мер додає, що ідея створення громадського формування з’явилась вчора під час спілкування із частиною протестуючих людей, які приходили до міської ради.

До «Цілодобової варти» наразі вже увійшло близько 700 вінничан, переважна більшість – робітники комунальних служб та підприємств міста, а також Муніципальної поліції. Всі вони добровольці, які працюватимуть на громадських засадах у вільний від роботи час.

Громадське формування «Цілодобова варта» діятиме виключно у мирний спосіб, жодних спеціальних засобів ні захисту, ні тим більше нападу його учасники використовувати не будуть. Для того, щоб якісно організувати роботу формування, його керівником було визначено директора департаменту комунального господарства та благоустрою, депутата міської ради Ігоря Корольчука, який, зокрема, має і військову освіту. За його словами, наразі вирішуються та врегульовуються усі організаційні питання роботи формування, його членам будуть видані спеціальні посвідчення та кольорові жилети, які допоможуть їх відрізняти. І ще одне - вони в жодному разі не закриватимуть свої обличчя ніякими масками, бо їм немає чого ховати від інших жителів.

До громадського формування «Цілодобова варта» приймаються усі охочі, які у мирний спосіб хочуть допомагати забезпечувати стабільність і спокій у місті.

Додаткову інформацію можна отримати звернувшись за телефонами відділу оперативного реагування 15-60, 60-15-60 та 65-15-60​



Переглядів: 4254
Поширень: 0