О 18-й вечора біля міської ради всім, хто заступив на нічну варту, було проведено спільний інструктаж. На сьогодні визначено 40 маршрутів по всіх мікрорайонах міста. В кожній групі патрулювання по 5 чоловік. Загалом від різних громадських формувань задіяно 200 добровольців. Від міліції та ДАЇ – 160 працівників. Автомайдан працюватиме спільно з ДАЇвцями, «Правий сектор» ще раніше роз’їхався вартувати на блок-постах на в’їздах до Вінниці. Всі решта – працюватимуть в групах патрулювання спільно з міліцією.

Володимир Гройсман: «У Вінниці багато патріотів, щоб пліч-о-пліч забезпечити охорону громадського порядку»

Міський голова Володимир Гройсман звернувся до всіх присутніх з такими словами: «Ваша присутність тут свідчить, що у Вінниці є багато патріотів, які вважають своїм обов`язком спільно, пліч-о-пліч, забезпечити у непростий час охорону громадського порядку в місті. Моє величезне прохання: ми маємо бути взірцем толерантності, поваги, надійності і зробити все, щоб кожна людина у нашому місті була захищена. І сама Ваша позиція, добросовісність і самовідданість забезпечать порядок і безпеку на наших вулицях. Ситуація в місті знаходиться під контролем, і ми все будемо робити для цього і надалі. Я бажаю всім нам успіхів і розраховую на ваше тверде плече».

Володимир Гройсман: «У Вінниці багато патріотів, щоб пліч-о-пліч забезпечити охорону громадського порядку»

Серед активістів – козаки від «Українського козацтва». Сотник Олександр Макрівіч каже, що приєднались, бо хочуть, щоб у місті не було жодних провокацій: «Поки що нас тут п’ятеро. Ми мобільні – при потребі будуть задіюватись автомобілі. Першочергова задача – охорона громадського порядку, щоб наше місто функціонувало, увійшло в нормальне русло, захист наших мирних громадян від будь-яких кримінальних зазіхань».

Такою ж бачать свою головну задачу представники «Дорожнього контролю». «Починаються мародерства. Ми були свідками, як учора на заправці «Шелл» прийшли люди і намагалися пограбувати, жбурляли цеглини, - розповів активіст Володимир. – Я виявив свою громадську позицію, вирішив підтримати нашу міліцію у патрулюванні міста. В мене є сім`я, і я тільки за те, щоб ми жили у вільній та безпечній країні, щоб ми могли звернутися до кожного міліціонера, і щоб міліція була на боці громадян».

Володимир Гройсман: «У Вінниці багато патріотів, щоб пліч-о-пліч забезпечити охорону громадського порядку»

А велосипедисти, які зорганізувались на патрулювання спонтанно, як тільки дізнались про спільне патрулювання, кажуть, що поширять цю інформацію і серед інших учасників велоруху. «Поки що нас четверо, можливо, ще долучаться інші члени велогромади. В країні такі події, що ми як активні члени нашої громади не можемо залишатися осторонь, не хочемо, щоб наше місто грабували. Ми будемо патрулювати місто, підтримувати порядок. У нас найкращий мер в Україні, і ми не хочемо підвести його. Все буде добре, - каже велосипедист Віталій. – Сьогодні наші маршрути: Соборна - Хмельницьке шосе - Барське шосе, та від Центрального вокзалу до Київської. В разі необхідності у нас є контакти – телефонуємо на 15-60 і передаємо інформацію».

Начальник міського відділу міліції, полковник міліції Юрій Куций повідомив, що усі патрулі чітко проінструктовані про те, що робити: якщо стануть свідками позаштатної ситуації – по можливості будуть пробувати самостійно забезпечувати охорону громадського порядку, якщо цього замало – працює 6 посилених слідчих оперативних груп, які одразу виїжджають на місце пригоди. Крім того, працює 9 автомобілів патрульно-постової служби, які надають допомогу патрулям.

«За минулу добу по місту скоєно 48 злочинів, з них – два розбійних напади. На складі по Максимовича був напад на сторожа, якого зв’язали, нічого не знайшли, лише забрали у нього мобільний телефон, а по Свердлова було здійснено напад на працівників автомийки, енна сума грошей була забрана, є відео, нині ми проводимо пошукові заходи. Тому на даний час задіяно біля 160 співробітників міліції і ДАЇ, які спільно з двома сотнями активістів будуть патрулювати, здійснювати охорону громадського порядку для недопущення мародерства, - розповів головний міліціонер міста. – Сьогодні на перший день ми запустили біля 40 маршрутів. На завтра буде набагато більше і маршрутів і людей».



Переглядів: 7107
Поширень: 0