Про вінничанку Марину Мельник, патріотичний фотопроект якої охопив всю країнуФото та коротеньке відео розповсюджують у соціальних мережах, обговорюють на численних форумах, розбирають на аватарки...

Вродлива і майже оголена україночка із характерним макіяжем, чиє тіло сповивають лише блакитно-жовті стрічки, тримає у руках чорнозем та колосся. Її шарпає рука чоловіка у спортивному костюмі із браслетом та перснем. Цей образ стоїть нині перед очима багатьох українців, уособлюючи нинішню ситуацію в країні.

А авторка, схоже, й досі не вірить у таку популярність свого проекту.
- Комусь для вираження думки найкраще підходять слова, комусь - картини, я - мислю образами, - говорить вінничанка Марина Мельник. - Просто у один критичний момент, коли всередині все перевернулося від чергової новини, не вийшло мовчати.

Оскільки Марина - візажистка за професією, то довгих роздумів над формою втілення проекту в неї не було. Спершу, як каже, з\'явилась ідея. А далі, практично за півгодини, дівчина розписала серію сюжетних фотознімків і відеоряд.

- Назву теж вигадувати не довелось, вона була на поверхні - "Мені болить моя країна", - каже Марина. - Залишилось найголовніше - зібрати всі необхідні матеріали та знайти відважну патріотично налаштовану модель, яка б зіграла роль України.

У пошуках реквізиту довелось добряче померзнути і "помандрувати" кілька днів містом, бо знайти колоски у лютому - завдання не з легких. Колючий дріт - також хендмейд не для слабкодухих. Все робилось моїми руками.

Головною героїнею фотосесії погодилась давня знайома авторки проекту - київська модель Катерина Божко.

- Скласти їй компанію у кадрі, не зважаючи на специфіку ролі, погодився мій товариш Олексій Андрушко, - розказує Марина. - Хочеться висловити їм особливу вдячність за таку сміливість.
Зйомки відбувались у фотостудії Юрія Білошкурського, який як хороший друг підтримав авторку на старті її захоплення у роботі з образами. Оператором виступив Денис Мальцев.

- Віднедавна співпрацюю ще з одним вінницьким фотографом - Лідією Жигуліною, - говорить Марина. - Вважаю, що мені неабияк пощастило у цій співпраці, бо "бачення" і смаки у нас абсолютно однакові. Споріднені душі, як говорять. Вона з радістю погодилась працювати у цьому проекті.

Про вінничанку Марину Мельник, патріотичний фотопроект якої охопив всю країну

Знімків під час фотосесії було дуже багато. Але для публікації відібрані лише вісім найяскравіших, до того ж вінничани відзняли 30-секундний відеоролик.

- Але цього вистачило, щоб здійняти неочікувану хвилю розповсюджень матеріалу у соціальних мережах, - ділиться авторка проекту. - У перший день, коли я завантажила фото, зроблено до тисячі репостів із різних спілок соціального і патріотичного характеру, які копіювали знімки. Матеріал, у прямому сенсі слова, "розлетівся" на сторінки небайдужих. А їх багато.

Успіх проекту "Мені болить моя країна" вже надихає авторку на створення нових образів.

- У майбутньому мені хотілося б організувати роботу над ще одним соціальним проектом, але вже більш мирного характеру, - розповідає Марина Мельник.

Але не виключає, що й над продовженням нинішнього ще буде працювати. Якщо того вимагатимуть час і люди...


Переглядів: 17223
Поширень: 0