Передусім Володимир Гройсман, який пропрацював на посаді міського голови майже вісім років, подякував вінничанам за високу довіру і підтримку, підкресливши, що відчував її завжди і відчуває сьогодні.

Пропозицію зайняти посаду в уряді він отримав позавчора і приймати рішення довелося дуже швидко. Зізнається, що воно давалось йому вкрай непросто. «Відмовитися, розуміючи наскільки складна ситуація сьогодні в державі, знаючи, що я потрібен – це для мене була б внутрішня зрада, - зазначає Володимир Гройсман. - За останні роки я отримував щонайменше три пропозиції очолити міністерства і перейти на роботу в уряд. Я відмовлявся з декількох причин і основна з них – це вінницька громада, яка мені довірила управляти містом, а друга – те, що я не вірив, що в тій команді, куди мене запрошували, насправді можна було робити якісні зміни. Сьогодні у мене така надія є. Якби у державі було б все спокійно, то скоріш за все я не прийняв би цього рішення, але, коли я розумію величезну низку проблем, які є на сьогоднішній день, – це просто мій громадянський обов’язок. Я прийшов на цю посаду для того, щоб бути корисним країні і провести ті зміни, яких очікує кожна громада у нашій державі, в тому числі вінницька».

Також Володимир Гройсман наголосив, що у Вінницькій міській раді створено достатньо міцну команду професійних і відданих справі людей. Створено систему роботи, яка дозволить продовжувати місту розвиватися. Зараз цю команду очолить секретар міської ради Сергій Моргунов. Водночас Володимир Гройсман підкреслив, що завжди був і залишатиметься з вінничанами, і Вінниця завжди буде в полі його зору: «Я хочу наголосити, що ми присягнули вінничанам і хочемо запевнити їх, що я залишаюся із містом, залишаюся з командою, і ми все будемо робити для того, щоб кожен крок, який буде робити місто, буде наближати його до реалізації нашої стратегії «Вінниця-2020» – міста привітних і усміхнених людей. Наш курс – Європа, євроінтеграція, і ми все зробимо для того, щоб досягнути цієї мети».

Ключовим завданням, яке відноситься до сфери компетенції віце-прем’єр-міністра з регіонального розвитку, посади, на яку вчора рішенням Верховної ради України було затверджено Володимира Гройсмана, є реформа місцевого самоврядування. І саме заради втілення цієї реформи він і погодився на пропозицію щодо посади, адже протягом всього часу роботи Вінницьким міським головою він намагався лобіювати це питання. «Найближчим завданням є демонтаж усіх тих речей в країні, які відбувалися по жорсткій централізації влади і побудова такої системи, яка б дозволила країні розвиватися, - зазначає Володимир Гройсман. - Нам потрібно не витрачати кошти, а інвестувати їх в життя людини. Кожна територіальна громада має отримати функції і повноваження, системне фінансове забезпечення. І в кожному місті, селі чи селищі люди мають визначати пріоритети розвитку та мати можливість впливати на прийняття рішень та покращувати економіку і життя на територіях».

Після прес-конференції Володимир Гройсман звернувся до всіх вінничан:




Переглядів: 5781
Поширень: 0