Ще зранку козаки під керівництвом Володимира Воловодюка кулаками з’ясовували «правду» із народною самообороною під стінами ОДА. Результат – розбиті голови і п’ятеро затриманих у райвідділі. Але й по обіді пристрасті у місті не вщухли.

Народне віче, оголошене 17 квітня на 15:00 на площі Небесної Сотні зібрало усього декілька десятків людей та Віктора Малиновського. Тема дня на віче нічим особливо не здивувала – протистояти будівництву стадіону біля 18-ї школи, ціни на гаражі та комунальні послуги.

Під мерією Хорт з Малиновським знову робили картинку для російських ЗМІ?

І так трапилось, що серед натовпу опинились ті, хто на мітингах біля школи підтримав будівництво того стадіону. Розлючені бабусі з дідусями на чолі з головним «поборником люстрації» на Вінниччини Юрієм Павленко кинулись на чоловіків із вигуками «тітушки!» і «Ганьба!». В цілому, протистояння було суто словесним, хоча одному з чоловіків кілька ґудзиків на сорочці усе ж відірвали.

Скоро учасники віче вирішили, що на площі Небесної Сотні правди не знайдеш. І пішли на іншу – Незалежності. Збирались, щоправда, до прокуратури, але так вже трапилось, що дорога до неї лежала повз будівлю міської ради. Ну а раз так, то тут і вирішили мітингувати. А заодно – віддати резолюцію щодо гаражів, комунальних послуг і стадіону.

Під мерією Хорт з Малиновським знову робили картинку для російських ЗМІ?

Під мерією Хорт з Малиновським знову робили картинку для російських ЗМІ?

Біля входу у мерію мітингарів зустріли працівники міськвиконкому, «Цілодобової варти» і самооборони. Натовп намагався штурмом взяти мерію, але спроба особливим успіхом не увінчалась, штовханина моментально переросла у бійку. І так само моментально вщухла. З натовпу лідер мітингуючих Юрій Павленко, відомий за прізвиськом Хорт, вийшов уже з синцем і подертим обличчям.

Під мерією Хорт з Малиновським знову робили картинку для російських ЗМІ?

Під мерією Хорт з Малиновським знову робили картинку для російських ЗМІ?

Двох представників від Віче впустили передати злощасну резолюцію – Юрія Павленка і адвоката Валерія Палія. На тому всі й заспокоїлись.

Натомість, переживають тепер у самій міськраді. Володимир Слишинський, заступник міського голови, назвав подію «зручною картинкою для російських ЗМІ».

- Нам повідомили, що агресивно налаштовані люди йдуть до мерії, щоб під приводом передачі листа від громади, увійти до приміщення і заблокувати роботу міськвиконкому, - каже Володимир Слишинський. - Щоб не допустити захоплення приміщення і Вінниця не фігурувала як негативний приклад ситуації в Україні на російських телеканалах, було вирішено не пускати цих людей. Судячи з їхнього настрою, рішення було правильним. Міськвиконком повинен працювати. Вінничани вимагають , щоб ми навели порядок у місті. Люди хочуть нормально жити і працювати. Взагалі, дивні речі відбуваються. Тільки-но на півдні чи сході України загострюються протистояння між проукраїнськи та проросійськи налаштованими людьми, заворушення починаються й у Вінниці, приміром, активізується діяльність того ж самого Хорта. Складається враження, що робиться це спеціально для картинки у російських ЗМІ...



Переглядів: 10117
Поширень: 0