У збитому вчора під Слов’янськом гелікоптері серед загиблих – двоє вінничан. Імена прапорщиків калинівського «Ягуару» Валентина Білошкурського з Вінниці та Віктора Липського з села Корделівка Калинівського району назвали у прес-службі Національної гвардії.

Вертоліт потрапив під обстріл терористами неподалік гори Карачун 29 травня близько 12:30. На п’ятому блок-посту військовослужбовці розвантажили продукти та провели ротації особового складу - забрали бійців і висадили зміну. Коли поверталися назад, терористи здійснили прицільний постріл з ПЗРК.

Прапорщику Віктору Ліпському було 30 років. Він народився в с. Райки Калинівського району. З 2004 і до цього часу проходив службу у військовій частині 3028. Віктор Ліпський був батьком 10-річного сина.

У збитому на Донбасі гвинтокрилі були вінничани. Мерія виплатить 100 тисяч гривень компенсації

Його бойовому побратиму, з яким пліч о пліч ніс службу в гарячих точках країни, прапорщику Валентину Білошкурському було лише 34 роки. Він народився у м. Вінниці. Службу у внутрішніх військах України розпочав у червні 1998 у військовій частині 3030 МВС України, з 2002 – проходив службу у військовій частині 3028. Без батька залишилась 11-річна донька.

У збитому на Донбасі гвинтокрилі були вінничани. Мерія виплатить 100 тисяч гривень компенсації

Разом із бійцями «Ягуару» загинув екіпаж вертольота, колишні службовці «Беркута» з Івано-Франківська і генерал-майор Сергій Кульчицький. Вижив тільки один спецпризначенець, він у важкому стані.

У Вінницькій міській раді депутати проголосували за те, щоб виплатити родині вінничанина Валентина Білошкурського 100 тисяч гривень матеріальної компенсації. 31 травня бійця з почестями поховають на Центральному міському кладовищі. Міська рада взяла на себе відповідальність за вирішення всіх питань, які стосуються поховання.

Ще по 25 тисяч гривень міська рада виплатить вінницьким військовослужбовцям, які постраждали під час проведення антитерористичної операції на Донбасі.

«На превеликий жаль, сьогодні гинуть наші військовослужбовці. І ми зобов’язані підтримати родини вінничан, які захищають нашу державу від зовнішньої загрози», - зазначив в.о. міського голови Сергій Моргунов.

Нагадаємо, у лютому міськрада ухвалила рішення про надання матеріальної допомоги вінничанам, постраждалим під час трагічних подій на столичному Євромайдані. На сьогоднішній день її вже призначено восьми постраждалим мешканцям Вінниці та родині загиблого Максима Шимка. ​



Переглядів: 6441
Поширень: 0