Понад 100 тисяч гривень державних коштів поклали у свої кишені сільський голова та головний бухгалтер одного з районів Вінниччини, виділені державою на ремонт сільського дитячого садочка.

Як розповів начальник УБОЗ УМВС України у Вінницькій області Валерій Пастух, зловживаючи своїм службовим становищем, сільський голова у змові з головним бухгалтером та місцевим підприємцем підписали договір та акт приймання виконаних будівельних робіт, пов’язаних з капітальним ремонтом у дошкільному навчальному закладі. Головний бухгалтер перераховувала кошти підприємцю на рахунок, а він їх переводив у готівку. Після чого гроші розподілялися між усіма учасниками незаконної оборудки.

Слідчим відділом міліції почато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення). За скоєння такого правопорушення фігурантам справи загрожує до трьох років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі спеціальною конфіскацією.



Переглядів: 3792
Поширень: 0